Constanța se pregătește să iasă din zona roșie și să redeschidă restaurantele și sălile de cinema

0
5793
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Foto cu rol sugestiv

Cu o scădere continuă a incidenței cazurilor confirmate de COVID-19 la mia de locuitori, municipiul Constanța se pregătește să intre în zona galbenă. Asta înseamnă ridicarea unor restricții.

În municipiul Constanța, rata de infectare raportată vineri, 22 ianuarie era de 3,01 la mia de locuitori, iar în dimineața de 23 ianuarie, de 2,77. În același timp, la nivel de județ, incidența a ajuns la 1,91.

Odată cu trecerea în scenariul galben se vor redeschide instituțiile de spectacol, restaurantele și cafenelele. Acest lucru se va stabili însă de abia pe data de 27 ianuarie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni la data de 27 ianuarie a.c., moment în care se împlinesc cele 14 zile de la ultima ședință CJSU pentru a stabili care sunt noile măsurile ce se vor adopta, iar rata de incidență pe municipiu, precum și localitățile în care era înregistrată o rată de infectare peste 3 la mia de locuitori, se va stabili atunci. După cum observăm, cazurile noi de infectare sunt puține pe zi ce trece, deci, avem speranța că această incidență nu va crește”, a declarat Silviu Coşa pentru FOCUS PRESS

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.