Ce spune prefectul Silviu Coșa despre redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în municipiul Constanța

1
3563

Rata de infectare în municipiul și județul Constanța este într-o continuă scădere de mai bine de 10 zile, iar incidența raportată în cursul zilei de vineri, 22 ianuarie a.c., a fost de 2,09 la mia de locuitori, adică, 1608 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Mai precis, județul Constanța a ieșit din zona roșie de infectare, cu alte cuvinte în localitățile unde cazurile de COVID-19 au scăzut considerabil s-au redeschis restaurantele, cafenelele și cinematografele, dar fără a se depăși gradul de ocupare de 30%.

Măsura a intrat în vigoare din data de 14 ianuarie, însă din nefericire nu s-a aplicat în localitățile Mangalia, Costinești, Cumpăna, Limanu, Lumina și Tuzla dar și Constanța.

În municipiul Constanța, rata de infectare raportată vineri, 22 ianuarie a.c., este de 3,01 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că dacă incidența scade se vor redeschide instituțiile de spectacol, restaurantele și cafenelele.

Contactat de Focus Press, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa a explicat când și în ce condiții se vor putea redeschide acestea în municipiul Constanța:

”Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni la data de 27 ianuarie a.c., moment în care se împlinesc cele 14 zile de la ultima ședință CJSU (https://focuspress.ro/in-ultima-sedinta-a-cjsu-constanta-au-fost-adoptate-noi-masuri-in-ceea-ce-priveste-limitarea-raspandirii-covid-19/) pentru a stabili care sunt noile măsurile ce se vor adopta, iar rata de incidență pe municipiu, precum și localitățile în care era înregistrată o rată de infectare peste 3 la mia de locuitori, se va stabili atunci. După cum observăm, cazurile noi de infectare sunt puține pe zi ce trece, deci, avem speranța că această incidență nu va crește”, a declarat Silviu Coşa.

Loredana MIHAI

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.