Grigore Comănescu de la Comprest Util nu-şi pune prea mari speranţe în administraţia locală: “Oraşul e din ce în ce mai gri”

0
1098

În urmă cu doi ani, Asociația “Constanța Altfel” a cerut instanței anularea autorizaţiei nr 149/19.02.2018, eliberată de Primăria Constanța societății Comprest Util SRL, aparținând afaceristului Grigore Comănescu, pentru ridicarea unui bloc pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 179A.

Autorizaţia amintită a condus la edificarea unui imobil S+P+6E-7E, iar terenul despre care se vorbește în acest dosar este de 2.121 metri pătrați, cumpărat de societatea lui Grigore Comănescu în iulie 2004. Asociația “Constanța Altfel” a dorit stoparea construcţiei, afirmând, prin că terenul ar fi fost, în realitate, spaţiu verde.

Pe data de 15 octombrie 2019, Tribunalul Constanța –  instanța de fond – a respins acțiunea ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă. Sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța. Aici, reprezentanții societății Comprest Util SRL, care are calitate de pârât, alături de Primăria Constanța, au cerut strămutarea procesului la Curtea de Apel Galați. Analizând motivele de recurs, judecătorii de la Galați au respins recursul formulat de “Constanța Altfel” ca nefondat, iar această hotărâre este definitivă.

Cu alte cuvinte, blocul rămâne la locul lui, iar Comprest Util nu a greşit cu nimic în procesul de obţinere a autorizaţiei. Nu este primul proces pe care Grigore Comănescu îl câştigă cu o administraţie publică locală – reamintim aici litigiul cu Primăria Năvodari, pentru o taxă fiscal pe care omul de afaceri a contestat-o. Şi a şi câştigat procesul, demonstrând că taxa a fost impusă incorect.

Revenind la situaţia blocului din Constanţa, omul de afaceri Grigore Comănescu spune că instanţa a tranşat situaţia şi că lucrurile sunt clare. În ceea ce priveşte oraşul Constanţa, omul de afaceri dă de înţeles că nu are prea mari aşteptări de la actuala administraţie, la modul general, pentru că: „Uitaţi-vă la oraş, Constanţa e din ce în ce mai gri”. Comănescu a mai afirmat că cei din cadrul administraţiei nu ascultă şi nu primesc sfaturi de la cei care au demonstrat ceva.

„Noi suntem buni să plătim taxe şi impozite, de ce ar discuta cu noi?”, a mai comentat Comănescu, referindu-se la oamenii de afaceri din Constanţa.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.