UPDATE. Constănțean confirmat cu noua tulpină de COVID-19

0
2475
Foto: Digi24: Reprezentare grafică a coronavirusului SARS CoV2. Guliver/Gettymages

Un constănțean, în vârstă de 69 de ani, a fost confirmat cu noua tulpină de COVID-19, din Marea Britanie. Acesta a fost testat la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.dr. Matei Balș“ din București.

Direcția de Sănătate Publică Constanța a demarat ancheta ancheta epidemiologică, pentru a stabili numărul de persoane cu care acesta a intrat în contact. Bărbatul nu a călătorit, în această perioadă, în Marea Britanie.

Precizăm că acesta este al cincilea caz de infectare cu mutația virusului SARS-CoV-2 din România.

Vom reveni.

UPDATE. Un nou caz de infectare cu SARS-CoV-2, noua tulpină B.1.1.7, a fost depistat la un bărbat în vârstă de 69 de ani, pensionar din Constanța, potrivit Ministerului Sănătății.

Bărbatul a început să aibă simptome de boală în data de 28 decembrie 2020, iar în 2 ianuarie 2021 a efectuat un test RT-PCR, al cărui rezultat a fost pozitiv. În perioada 4 – 6 ianuarie a.c., a fost internat în Constanța, după care, în data de 7 ianuarie a.c., a ajuns într-o unitate medicală din București, cu stare generală afectată. În data de 17 ianuarie a.c., pacientului i s-a recoltat o probă pentru un nou test RT-PCR, al cărei rezultat a fost tot pozitiv, și s-a ridicat suspiciunea infecției cu tulpina B.1.1.7. A fost realizată secvențierea probei, iar prezența mutației virusului SARS-CoV-2 a fost confirmată marți, 26.01.2021.

Pacientul nu a călătorit în Marea Britanie și nici nu a venit în contact cu persoane infectate cu noua variantă de coronavirus, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

D.S.P. Constanța are în desfășurare o nouă anchetă pentru acest caz.

În prezent, pe teritoriul României au fost identificate cinci cazuri cu noua variantă de coronavirus SARS-CoV-2.

L.M., V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.