Constănțeanul Constantin-Alexandru Manda, finalist pentru premiul Tânărul European al Anului 2021

0
327
Constantin-Alexandru Manda. FOTO Facebook

Fostul președinte al Asociației Elevilor din Constanța și coordonator al proiectului Școli curate, Constantin-Alexandru Manda a fost nominalizat de Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa pentru premiul Tânărul European al Anului 2021, fiind chiar unul dintre cei 5 finaliști

Fundația Schwarzkopf acordă în fiecare an, împreună cu Parlamentul European al Tinerilor, premiul „Tânărul european al anului”. Cu această ocazie, sunt nominalizați tineri cu vârsta cuprinsă între 18 – 26 de ani, care militează pentru o societate europeană pluralistă, deschisă și solidară sau luptă împotriva nedreptăților și a tuturor formelor de discriminare pentru a face din Europa un loc mai bun.

„Mulțumesc, Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa pentru nominalizarea între cei cinci finaliști la premiul Tânărul European al Anului 2021. Anunțul de astăzi mă onorează și reprezintă o recunoaștere a meritelor tuturor echipelor alături de care am avut ocazia, în ultimii 7 ani, să contribui la o schimbare în bine a educației din România“, a transmis Constantin-Alexandru Manda pe pagina sa de Facebook.

Fundația Schwarzkopf-Stiftung Junges Europa a fost înființată la Hamburg în 1971 de văduva lui Heinz Schwarzkopf, Pauline Schwarzkopf, potrivit Wikipedia. De atunci, fundația a organizat numeroase evenimente de educație politică pe probleme de politică europeană. În 2004, fundația a preluat și gestionarea nivelului internațional al Parlamentului European pentru Tineret.

După ce un raport istoric comandat de fundație a arătat că Heinz Schwarzkopf era membru al SS , consiliul fundației a decis la sfârșitul anului 2008 să schimbe numele fundației în „Fundația Schwarzkopf Young Europe”. Statutul a fost extins pentru a include scopul combaterii extremismului de dreapta, rasismului și antisemitismului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.