Constănțeanul transferat în Belgia, cu arsuri pe 70% din corp, a murit

0
402
Foto cu rol ilustrativ, sursa: ZF.ro

Constănțeanul care a suferit arsuri, luna trecută, și care a fost transferat la o clinică din Belgia, a murit. O comisie formată din medici de la clinica respectivă susțin că nu s-a mai putut face mai nimic pentru bărbatul rerspectiv, întrucât a ajuns la ei prea târziu

Bărbatul de 52 de ani, din Constanța, cu arsuri pe 70 % din suprafața corpului, a decedat luni dimineața, la clinica din Belgia, acolo unde a fost transferat, după ce, inițial, a fost mutat de la un spital la altul, în România.

Medicii belgieni au precizat că, în momentul sosirii, bărbatul era infectat deja cu 4 bacterii și o ciupercă, aceștia fiind în imposibilitate de a-i salva viața.

Constănțeanul s-a electrocutat la locul de muncă, în luna ianuarie, fiind, inițial, internat la Constanța, apoi a fost transportat la Iași. Ulterior s-a decis ca bărbatul să fie transferat la o clinică din Belgia. Misiunea a fost planificată să se desfășoare pe 27 ianuarie, dar a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile, astfel că a fost adus la București, fiind transferat în Belgia ceva mai târziu.

Din cauza acestui ”du-te/vino” între spitalele din România, bărbatul a contactat bacterii și ciuperci care au făcut imposibilă vindecarea.

Ministerul sănătății a anunțat deja că va trimite Corpul de Control la cele trei unități spitalicești din România, din Constanța, Iași și București.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.