Constănțenii care merg cu mașina la serviciu trebuie să plătească taxă de parcare, primarul și alți angajați în funcții importante au parcarea gratuită

1
6818

Potrivit prevederilor noului Regulament al parcărilor din Constanța, cetățenii care au un loc de muncă în Zona 2 și folosesc mașina pentru a se deplasa, trebuie să plătească o taxă pentru a o parca. Primarul și alți angajați în funcții importante care parchează, când merg la muncă, în fața Primăriei ori șefii de la Consiliul Județean ori Prefectură, însă, nu plătesc nimic, pentru că au parcări în fața instituțiilor și acestea nu sunt incluse în regulament.

Iată cum se dovedește, din nou, că dacă ai o funcție sus-pusă, ai tot felul de beneficii și ești scutit de la plata anumitor taxe. Cum ar fi primarul, viceprimarii, city managerul, consilierii edilului-șef, ori prefectul, ori președintele Consiliului Județean Constanța și vicepreședinții săi, consilierii locali ori județeni, ori alți angajați ai administrației locale, județene sau ai Instituției Prefectului cărora li se permite să parcheze în fața instituțiilor. Ei nu trebuie să plătească nicio taxă pentru cât timp își lasă mașinile în aceste parcări, cât timp sunt la muncă.

Noi, restul, cetățenii de rând, dacă avem un loc de muncă în Zona 2 de taxare (adică nu în centrul orașului) și vrem să mergem cu mașina la serviciu și să o lăsăm într-o parcare publică, cât timp lucrăm, trebuie să achităm o taxă: 360 de lei/an (dacă plătim în avans) ori 4 lei/oră + T.V.A. Sau 25 de lei/zi, 150 de lei/săptămână sau 250 de lei/lună.

Exact, noi trebuie să plătim, ei nu! Așa spune noul Regulament de funcționare și organizare a parcărilor publice din municipiul Constanța pe care l-a propus administrația locală și care va fi votat vineri, 26 februarie a.c., de consilierii locali, în ședință ordinară. Dacă vor dori să aprobe așa ceva!

Dacă nu ne convine să plătim o taxă și pentru a parca în Zona 2 cât timp suntem la muncă, să ne lăsăm mașina în fața blocului și să folosim transportul în comun. Sau să mergem pe jos ori cu bicicletele (deși e cam periculos la câte piste avem!). Uite așa ne menținem în formă!

Atenție, însă, să nu părăsim locul de parcare din fața blocului nici măcar cinci minute după ora 8.00, căci ni-l poate ocupa imediat oricine și nu contează că noi am plătit taxa anuală pentru el. Nu mai avem dreptul la el, decât dacă e liber, până la ora 15.00.

Să mai spună cineva că nu-l iubim pe Caragiale!

Să mai spunem că primarul nu plătește taxă de parcare nici când pleacă de la serviciu, pentru că el nu își petrece nopțile în Constanța! Și, din același motiv, nici Horia Constantinescu, directorul executiv din Primărie care a contribuit la realizarea acestui nou regulament al părcărilor. Noi, însă, da, dacă vrem să lăsăm mașinile în parcările din fața blocurilor în care locuim, peste noapte.

Valentin ISPAS  

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Proiectul de regulament nu spune unde vor parca peste noapte cei care nu au prins un loc intr-o parcare amenajata, la licitatie. Adica 80% din posesorii de masini care stau la bloc. Cum unde, acolo unde-si tin masinile si acum: pe alei, pe fostul spatiu verde, pe trotuare. De ce sa mearga la licitatie, daca ei au “locul” lor, pazit zi si noapte? E nevoie de o solutie ca sa traim in cartiere de blocuri cu spatii verzi, locuri de joaca pentru copii si spatii publice pentru pensionari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.