Constănțenii merg în Youth League. FC Viitorul U19 este campioana României: 6-5 în finala cu Dinamo

0
838

FC Viitorul a devenit pentru a 8-a oară în ultimii 9 ani campioana României la Juniori U19 (sportivi născuți după 1 ianuarie 2001).

Constănțenii, antrenați de Cristian Cămui (director tehnic) și Constantin Fălină (antrenor principal), au disputat, luni, finala Ligii Elitelor U19 contra formației Dinamo București, pe care au câștigat-o la lovituri de departajare, după ce în timpul regulamentar jocul s-a terminat la egalitate, 2-2, scrie academiahagi.ro

Prima ocazie a partidei le-a aparținut constănțenilor, prin Crivac (min.16), dar șutul mijlocașului Viitorului de la marginea careului a ocolit de puțin poarta. Cea mai mare șansă de gol a constănțenilor a fost irosită de Andronache (min.36), care, scăpat spre poartă, a preferat o finalizare înaltă în locul unei pase în fața porții pentru Mustacă. Și cum în fotbal ocaziile se răzbună, Dinamo a deschis scorul în min.38 prin Ioan Diniță, care a înscris cu un șut de la mare distanță, 0-1. Viitorul a replicat prin Mustacă (min.41, finalizare pe lângă poartă de la marginea careului), înainte ca Dinamo să-și dubleze avantajul în primul minut de prelungiri: Andrei Florescu a șutat puternic din centrul careului constănțean învingându-l pe Mușat, 0-2.

Odată cu introducerea la pauză a lui Mureșa, Munteanu și Pitu, jucătorii pregătiți de Cristian Cămui și Constantin Fălină au preluat frâiele partidei și eforturile constănțenilor s-au văzut în min.61 pe tabela de marcaj: Darius Grosu a primit o minge în suprafața de pedeapsă și a înscris cu un șut puternic, 1-2. Doar patru minute mai târziu Mustacă a fost aproape de egalare, dar a reluat inexplicabil de slab din doar 3 metri!

Cu scorul general de 6-5, FC Viitorul U19 a devenit Ccampioana României și va reprezenta România în ediția 2020/2021 a Youth League (Liga Campionilor pentru juniori).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.