Constănțenii, nemulțumiți de faptul că poate parca oricine pe locul lor, deși îl plătesc

0
1279

Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice din Constanța aprobat de consilierii locali include mai multe prevederi cu privire la parcările rezidențiale. Printre aceste prevederi se află și rezervarea locurilor de parcare care se va face pe o plaformă on-line, astfel încât fiecare solicitant să poată vizualiza locurile libere și locul dorit. Tot în regulament este stipulat că între orele 8.00 și 16.00, de luni până vineri inclusiv, orice persoană poate ocupa locurile de parcare de reședință pe care le găsește libere, dacă plătește tariful de parcare aplicabil zonei în care se află aceasta.

Acest lucru a stârnit nemulțumiri în rândul mai multor constănțeni care susțin că nu sunt de acord cu această regulă și că totuși nu li se pare normal ca din moment ce ei plătesc pentru locul de parcare să poată parca și altcineva.

„Așa ceva nu este normal și nu am văzut în nici o țară pe unde am fost. De ce să vină să parcheze cine vrea până la ora 16.00 pe locul meu? Dacă eu plec la 13.00 la cumpărături și mă întorc peste o oră și găsesc locul ocupat ce se întâmplă? Că nici cel care a parcat nu e de vină, nici eu, nu? Adică cum se va rezolva? Au făcut așa ca să ia mai mulți bani de la oameni. Știți cum trebuie să facem? Să nu mai plătească nimeni și cu asta basta, parchează fiecare unde apucă și am terminat cu circul”, a precizat un constănțean din cartierul Tomis Nord.

Tot din Tomis Nord vine și nemulțumirea unei tinere în vârstă de 28 de ani care susține că abia a prins un loc de parcare rezidențial după aproape doi ani de încercări.

„Abia am reușit să îmi iau un loc de parcare pentru că este groaznic, mai ales vara când mai avem și turiști. După ce am parcat ani de zile unde prindeam loc pentru că vecinii mei își pun pietre pe locurile de parcare, acum să aflu că poate să vină să parcheze cine vrea pe locul meu mi se apare aberant. Păi de ce mai plătim atunci?”, a declarat tânăra.

Un alt bărbat, din zona Eden, nu este nici el de acord cu această regulă, regulă care a mai fost aplicată o dată în orașul de la malul mării, însă apoi a fost eliminată.

„Ce să vă mai spun că nici nu au venit bine ăștia la conducere că au început cu tot felul de aberații. Tot regulamentul mi se pare o tâmpenie, dar putem să facem ceva? Eu dacă o să găsesc o altă mașină parcată pe locul meu o să sun la Poliția Locală și să vedem ce se întâmplă. Pe cine amendează?”, a specificat bărbatul.

Precizăm că cetățenii care au deja un loc de parcare rezervat nu îl vor pierde după lansarea platformei on-line de depunere a cererilor. Dar după ce se termină termenul din contract, este posibil: dacă după cinci ani, după expirarea rezervării, pentru un loc de parcare există mai multe cereri, acesta se va acorda celui care a depus-o primul, indiferent dacă acesta este cel care a avut locul de parcare rezervat înainte sau nu.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.