Constănțenii nu se opun construirii unei clădiri de două etaje în Zona Peninsulară, de către fiica lui George Guci

0
4386
Foto cu rol ilustrativ

Fata afaceristului George Guci și soția patronului cofetăriei Bel-Éclair, Irina Maria Pilici, continuă demersurile pentru construirea unei clădiri în Zona Peninsulară a orașului Constanța. În luna aprilie a.c., Municipalitatea a lansat în consulare publică Planul Urbanistic de Detaliu aferent, iar acum a fost publicat raportul informării și consultării publicului cu privire la viitorul obiectiv de invesiții.

Imobilul va fi ridicat pe strada Traian nr. 12. Va fi realizată o clădire de două etaje cu funcțiune mixtă: alimentație publică la parter, spații anexe funcțiunii de alimentație publică la subsol și apartamente de închiriat la etajele I și II. Construcția va fi alipită la calcanele existente pe limitele laterale ale imobilului. Terenul are o suprafață de 138 mp, cu acces direct la străzile Traian (la sud) și Petru Rareș (la est), având o amplasare pe colț.

Anunțul de consultare publică a fost postat timp de 15 zile pe site-ul Primăriei Constanța și au fost emise șase notificări către proprietarii limitrofi ai terenului studiat. Pe tot parcursul derulării procesului de informare și consultare publică, nu au fost depuse obiecții de la niciun cetățean. În data de 8 iunie a.c., proiectul se va afla pe masa Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism din cadrul Primăriei Constanța, pentru emiterea avizului arhitectului-șef.

Precizăm faptul că Irina Maria Pilici este notar public și este fiica cunoscutului afacerist constănțean George Guci. Tatăl său are mai multe afaceri în domeniul turismului, între care Hotelul Guci din municipiului Constanța și Hotelurile Modern și Dorna din stațiunea Mamaia. Maria Pilici s-a căsătorit, în 2016, cu Tănase Pilici, patronului cofetăriei Bel-Éclair.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.