Constănțenii plătesc scump pentru a-și satisface poftele în decembrie: cireșe importate din Chile, vândute cu 99,99 de lei kilogramul

0
413

Magazinele din Constanța nu duc lipsă nici de cireșe în luna decembrie. Cine vrea cireșe plătește scump. Un kilogram costă 99 de lei! Acesta este prețul afișat în magazinele Lidl pentru pofticioși în luna decembrie. Dacă astă vară cu 10 lei puteam cumpăra un kilogram, acum aceeași sumă ne ajunge doar pentru câteva cireșe.

Pentru a ne potoli pofta de cireşe la preţuri acceptabile va trebui să aşteptăm până în iunie 2021. Cireşele sunt considerate acum fructe de lux. Preţul celor aduse din import în această perioadă a întrecut orice aşteptări. Cireşele pe care comercianţii cer 99 de lei kilogramul în magazinele din Constanța sunt importate din Chile, o țară din America de Sud, învecinată cu Peru la nord, Bolivia la nord-est și cu Argentina la est. “Nu am mai văzut cireșe în luna decembrie, dar prețul din Lidl mi se pare exagerat“, ne-a declarat o costănțeancă. Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.