Constantin Dancu, șeful IPJ, despre ”hora COVID” din Mamaia: ”Oamenii au venit la mare ca să se distreze”

0
4057
Ancheta IPJ pentru hora din Mamaia

Așa cum precizam într-un material anterior, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat că va fi trimis Corpul de Control la Constanța, pentru a cerceta împrejurările în care zeci de turiști s-au prins într-o horă, sâmbătă seară, în fața unei terase din stațiunea Mamaia, unde cânta o formație. Asta ca și cum nu ar fi totul evident și ar trebui făcută o anchetă.

Odată cu apariția în spațiul public al imaginilor în care se văd mai multe persoane dansând și care au stârnit controverse în rândul internauților, la nivelul Ministerului de Interne s-a dispus trimiterea Corpului de Control al MAI la Constanța, pentru verificări, potrivit purtătorului de cuvânt, Monica Dajbog.

Nu ar fi fost nimic în neregulă în toată această scenetă, care nu a durat mai mult de 3 minute, însă, din ceea ce se poate observa în imagini, oamenii au uitat să respecte distantarea socială obligatorie. Polițiștii din cadrul IPJ Constanța, aflați undeva prin apropiere, s-au autosesizat în urma imaginilor apărute și s-au deplasat la fața locului, însă nu au mai găsit nimic. Oamenii deja plecaseră.

Ce spune șeful IPJ, Constantin Dancu

Contactat telefonic pentru unele precizări despre situația creată și despre venirea Corpului de Control de la București, șeful IPJ  nu s-a arătat deloc îngrijorat.

”Totul s-a petrecut în spațiu public deschis, nu pe vreo terasă sau în vreun spațiu închis. Oamenii sunt veniți la mare, vor să se distreze. Pe oricine îl poate apuca dansul dacă are o stare mai veselă. Am văzut că și în Grecia se întâmplă, când grecii se strâng și dansează ”ZORBA”, la ei e o chestie de mândrie națională. Deocamdată nu ne-a reproșat nimeni nimic, nu știm când vor veni. Dacă vor veni urmează să vedem ce ne vor reproșa”, a declarat, pentru Focus Press, Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța.

De precizat că și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ne-a confirmat faptul că se vor face verificări cu privire la aceste aspecte.

Iată comunicatul oficial al IPJ Constanța, emis la scurt timp după apariția imaginilor pe Facebook:

”Referitor la imaginile aparute în spațiul public din seara de 20 iunie, filmate în zona Piațetă Cazino din stațiunea Mamaia, facem următoarele precizări:

Imaginile video au fost aduse la cunoștința conducerii I.P.J. Constanța în jurul orei 22.30, iar în 3 minute, un echipaj de poliție din cadrul Poliției stațiunii Mamaia a ajuns la fața locului, în zona nefiind semnalată vreo problemă.  Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că incidentul la care facem referire s-ar fi produs în jurul orei 22.05. Datorită muzicii live care cânta la o terasă și a atmosferei create, în mod spontan, mai mulți trecători – posibil turiști – au format o horă, pe care au dansat aproximativ 3 minute.  Ca măsură de precauție și pentru prevenirea acestui tip de incidente, conducerea I.P.J. Constanța a dispus suplimentarea efectivelor în stațiunea Mamaia, începând cu data de astăzi”, se arată în comunicatul Poliției.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.