Novak Djokovic a fost testat pozitiv cu noul coronavirus

0
1459

Șoc în lumea sportului alb.Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.“Imediat ce am ajuns în Belgrad am fost să ne testăm. Rezultatul meu este pozitiv, la fel și al Jelenei. Copiii nu au virusul. Tot ce am făcut în ultima lună am făcut din dragoste și cu cele mai bune intenții. Turneul nostru a fost organizat cu scopul de a uni și de a împărtăși un mesaj de solidaritate și compasiune în regiune. Am dorit să le ofer jucătorilor o șansă să participe într-o competiție în contextul acesta în care toate turneele sunt oprite din cauza pandemiei de coronavirus. Totul s-a născut dintr-o idee filantropică, să direcționăm toți banii celor aflați în nevoie. Am organizat acest turneu când virusul și-a pierdut din putere. Din păcate, virusul este încă prezent și ne confrutăm cu o nouă realitate. Îmi pare foarte rău pentru fiecare persoană în parte care a luat acest virus. Sper să nu li se complice situația de sănătate și toată lumea să fie bine. Voi rămâne în izolare în următoarele 14 zile și voi repeta testul”,  a declara Djokovic.

Djokovic este al patrulea jucător testat pozitiv dintre cei care au participat la Adria Tour, după Grigor Dimitrov, Borna Coric și Vicktor Troicki.

Novak a fost aspru criiticat pentru decizia de a organiza Adria Tour. Finala turneului, care urma să îi opună pe Novak Djokovic şi rusul Andrei Rublev, a fost anulată, după ce Grigor Dimitrov, și el participant la competiție, a anunțat că a fost testat pozitiv.

Tenisul profesionist a fost suspendat la nivel global în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar ATP şi WTA plănuiesc reluarea turneelor în luna august.

Primul Grand Slam de după pandemie urmează a fi US Open, la finele lunii august. Turneul american va fi organizat fără spectatori şi cu măsuri de igienă stricte.

Tudorel ENE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.