Construcţia unui bloc la Cumpăna, blocat din pricina unor neînţelegeri cu Agenţia Naţională de Locuinţe

0
1381

Reconfirmată pentru al șaselea mandat de primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju continuă să facă demersuri pentru proiectele anunţate înainte cu câteva luni. Unul dintre ele se referă la realizarea unui centru pentru specialiști (medici, profesori etc.) ce își desfășoară activitate în localitate.

Este vorba despre construirea unui imobil cu trei etaje, cu 32 de unități localive, finanțat de către Agenția Națională de Locuințe (ANL), lângă primul bloc de acest tip. Solicitarea a fost depusă la Agenția Națională pentru Locuințe București la data de 6 iulie a anului curent.

”În ultimii ani, administrația publică locală a comunei Cumpăna a înregistrat numeroase solicitări pentru locuințe adresate de către specialiștii care fac naveta din alte localități, precum și a celor care doresc să se stabilească în comună. La nivelul UAT Cumpăna îşi desfaşoară activitatea specialişti din toate domeniile (personal didactic, medici, asistenți medicali, preoți și polițiști), care nu dețin individual sau în comun, împreună cu soții/soțiile lor, o locuință în comuna în care își desfășoară activitatea. Investițiile realizate în comuna Cumpăna în domeniul educației, culturii, sănătății au condus la crearea unor noi locuri de muncă, ocuparea lor realizându-se și cu personal din afara localității. Pentru a rezolva problema locative, UAT Cumpăna pune la dispoziția Agenției Naționale pentru Locuințe suprafața de teren ce se va transmite în folosința gratuită pentru construcția acestor locuințe, pe strada Interioară nr.2 lot 1/1”, transmit reprezentanții  Primăriei Cumpăna.

Contactată de Focus Press, Mariana Gâju a declarat că această investiție este necesară, având în vedere faptul că foarte mulți specialiști ce își desfășoară activitatea în comună au solicitat astfel de locuințe, iar astfel administraţia locală le vine în ajutor prin acest obiectiv de investiții.

Edilul a adăugat că, deși a fost demarat proiectul pentru lotul trei de locuințe ANL pentru tinerii din comună, constructorul are o problemă cu terenul, mai precis, în ceea ceprivește studiul geotehnic: “În acest moment (luni, 5 octombrie – n.r.) mă aflu pe drum spre București pentru a întreprinde vizite la Ministerul Transporturilor și la Agenția Națională pentru Locuințe în vederea rezolvării problemelor ce au apărut la studiul geotehnic al terenului. La nivel de Agenție Națională de Locuințe au nelămuriri cu constructorul, fapt pentru care lucrările au fost sistate”.

Primarul Mariana Gâju a mai spus că această deplasare la București mai implică și o vizită la Ministerul Transporturilor pentru problema malului stâng surpat în vara anului 2019. ( detalii: https://focuspress.ro/lucarile-de-consolidare-a-malului-la-cumpana-in-linie-dreapta-mariana-gaju-s-a-intalnit-la-fata-locului-cu-familiile-evacuate/)

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.