Construirea a două blocuri în apropierea Cimitirului Municipal, la mâna consilierilor. Constănțenii s-au opus, dar nu au fost băgați în seamă

0
377

Doi constănțeni și-au propus să ridice două blocuri a câte două etaje în apropierea Cimitirului Municipal, mai exact pe strada Putna din cartierul Baba Novac. Zona este în continuă dezvoltare de ceva ani, aici fiind construite cu preponderență case. Aceasta este şi problema de fapt, problemă pe care mai mulţi constănţeni au ridicat-o prin sesizările pe care le-au trimis la Primăria Constanţa. Cu toate acestea, proiectele lor vor ajunge pe masa consilierilor locali, la ședința din această lună. Dacă primesc votul aceștia pot începe demersurile pentru ridicarea blocurilor.

Marius Ștefan și Andrei Ciutacu sunt cei care vor să construiască cele două imobile, aceștia având și alte investiții imobiliare în oraș. Astfel, în luna noiembrie a anului trecut, au fost lansate în consultare publică proiectele “Plan urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E și reglementare accese carosabile și pietonale“, pe strada Putna, nr. 2E, lotul 1/1/2/1 și “Plan urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E și reglementare accese carosabile și pietonale“, același proiect, doar că pentru lotul 1/2.  Acum acestea se află ca și proiecte de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Constanța, deși mai mulți constănțeni s-au opus acestor proiecte.

În perioada 12 noiembrie – 28 noiembrie 2020, proiectele au fost în consultare publică iar documentaţiile au putut fi accesate de toţi cei interesaţi. Astfel, pe parcursul derulării procesului de informare şi consultare publlcă pentru “Plan urbanistic de detaliu – construire imobil P+2E și reglementare accese carosabile și pietonale lotul 1/2” au fost primite două sesizări de la Sorina. Ș şi Valentin. T, prin care se transmit obIecţiuni cu privire la reglementările propuse, vizând următoarele aspecte: regimul de înălţime al noulul imobil, propus de P+2E, îl va depăşi pe cel al imobilelor învecinate; nu se respectă intimitatea curţii şi construcţiei învecinate, aflate în proprietatea petenţilor şi devalorizarea construcţiei învecinate deţinute de petenţi.

Într-o altă sesizare se solicită studiu de însorire şi micşorarea regimulul de înălţime de la P+2E aşa cum este propus, la P+1E aşa cum sunt toate imobilele din zonă. Se mai menţionează că în documentaţia PUD nu sunt evIdenţiate pe plan locurile de parcare şi spaţiul verde, acestea flind speciflcate doar în partea scrisă, fără a fi detaliate, iar un alt aspect este că ridicarea noulul imobil va umbri complet faţada de est, cu ferestre ale camerelor de locuit a imobilul P+1E, deţinut în proprietate de Răzvan. P, cel care a făcut sesizarea.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.