Instanța nu s-a decis dacă începe sau nu judecarea fiului Sorinei Hortolomei Moscu, cercetat de DIICOT pentru consum de droguri

0
217
sursa foto: playtech.ro

Fiul Sorinei Hortolomei Moscu, trimis în judecată pentru consum de droguri, a avut, vineri, 16 aprilie, termen de judecată, la Tribunalul Constanța, cu privire la măsurile și excepțiile dispuse de judecător în cameră preliminară. Doar că judecătorul de cameră preliminară nu s-a decis dacă să dea ”undă verde” sau nu, începerii judecății în acest dosar.

Este vorba despre M.I. Hortolomei Moscu, fiul Sorinei Hortolomei Moscu, considerată ”mâna dreaptă” a fostului primar Radu Mazăre. Tânărul Hortolomei a fost trimis în judecată de DIICOT, în toamna anului trecut, în septembrie mai exact, pentru consum de droguri, atât el, cât și prietenul acestuia, M.C. Botnarciuc.

Pe data de 8 martie a.c., judecătorii Tribunalului Constanța au admis cererile și excepțiile invocate de fiul Sirinei Hortolomei,  cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal instrumentat de DIICOT Constanţa.

Mai exact, la data respectivă, instanța a constatat că mai multe probe administrate în cursul urmăririi penale sunt lovide de nulitate, motiv pentru care au fost excluse din dosar. Judecătorul a dat termen  5 zile procurorului ca să remedieze neregularităţile constatate şi să-i comunice dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei.

Dosarul a rămas pe rolul Tribunalului, tot în cameră preliminară, având termen pe 19 martie, când s-a amânat pentru 16 aprilie, din cauza lipsei de procedură, iar vineri a fost amânată pronunțarea pentru data de 29 aprilie.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.