Contestația avocatului Sorin Calaigi a fost respinsă la Curtea de Apel

0
251

Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea avocatului Sorin Calaigi, prin care dorește să revină în Barou. Decizia nu este definitivă, iar Calaigi mai are o șansă, în recurs, dar mai are și o altă posibilitate de revenire în Baroul Constanța.

Așa cum am mai arătat într-un articol publicat recent în cotidianul Focus Press, Sorin Calaigi, de profesie avocat, a promovat o acțiune, în 2019, la Curtea de Apel Constanța, prin care a contestat decizia Baroului de excludere, sancțiune pe care a primit-o după ce a avut probleme cu legea penală, fiind condamnat.

El a invocat decizia Curții Constituționale prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 27 din Legea 51/1995, în concret a sintagmei “faptă de natură a aduce atingere profesiei de avocat“. Aceasta a fost soluționată definitiv, fiind respinsă la Înalta Curte de Casație și Justiție, pe data de 3 martie a.c.

Demersul inițial făcut în instanță a fost contestat, pe motive de procedură, întrucât a fost soluționat de o instanță necompetentă, adică de judecătorii Curții de Apel, în condițiile în care cauza respectivă trebuia să fie soluționată de Tribunal.

În cele din urmă, luni, 5 iulie, instanța de fond a respins contestația ca inadmisibilă, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Dacă și în recurs judecătorii se vor pronunța în defavoarea contestatorului, Calaigi mai are o a doua variantă de revenire în Baroul Constanța: să dea încă o dată examenul de admitere, după reabilitare.

Potrivit Curții Constituționale, orice avocat condamnat pentru orice faptă penală, poate reveni în profesie după îndeplinirea termenului de reabilitare.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.