Fosta secretară a Primăriei Mangalia, în instanţă: a extins fără autorizaţie o construcţie din Vama Veche

0
5194
Petrina Boiţa, sursa foto: Facebook

Portalul instanţelor de judecată ne dezvăluie războiul care se poartă în comuna Limanu, între diverşi agenţi economici şi administraţia locală. Una dintre societăţi a „plantat” un bar pe plajă, iar Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral pretinde că e legal, iar o altă societate a fost amendată cu repetiţie şi somată să îşi plătească dările. Sunt doar două exemple.

Despre afacerea de pe plajă, din Vama Veche, vom relata cât de curând, cu documente, iar în privinţa celui de-al doilea exemplu, facem precizarea că este vorba despre afacerile fostei secretare a municipiului Mangalia, Petrina Boiţă. Aceasta are mai multe litigii cu Primăria comunei Limanu. Unul dintre procese a pornit de la o contestaţie depusă de Sunset Beach SRL (firma controlată de aceasta) împotriva sancţiunii aplicate de Poliţia Locală pentru o construcţie fără autorizaţie. Procesul a început în 2017 şi a ajuns abia acum la final, reprezentanţii Sunset Beach încercând chiar să ajungă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu o această speţă. Instanţa a respins solicitarea.

În 2017, Sunset Beach a început să extindă un imobil deja existent în Vama Veche, pe strada Falezei, însă fără a avea autorizaţie de construcţie. Poliţia Locală din subordinea Primăriei Limanu a constatat acest lucru şi a fost întocmit un proces verbal de sancţionare în sumă de 5.000 de lei, amendă pe care însă Boiţă a contestat-o în instanţă, avocatul firmei motivând, printre altele, că sancţiunea „este enorm de mare în raport cu o construcţie de 6 mp”. Pentru aceeaşi clădire, Poliţia Locală a mai aplicat o sancţiune, de asemenea contestată în instanţă.

Un alt litigiu al Primăriei Limanu cu Petrina Boiţă este legat de taxele şi impozitele datorate de societatea acesteia, mai exact de calcularea accesoriilor la sumele datorate de SC Sunset Beach SRL. Dincolo de acest aspect, de subliniat că situaţia imobilului prezentat mai sus, la care s-a construit fără autorizaţie, pare să reprezinte un mod de lucru împământenit în Limanu. Administraţia locală încearcă, de ani de zile, să disciplineze investitorii locali (şi nu numai), însă fără rezultate notabile: toată lumea pare să se fi obişnuit ca la Vama Veche să construiască ori să funcţioneze pe timpul verii fără documente legale!

Vom reveni cu detalii.

A.C.

Citeşte:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.