Au fost reluate lucrările la Capela Tinerilor, aflată la intrarea în stațiunea Mamaia. Contactat de Focus Press, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a spus că speră ca în cel mult doi ani lucrările să fie finalizate.
„Cât a fost iarnă, lucrările au stagnat. Acum s-au reluat, de ceva vreme. Cu ajutorul lui Dumnezeu, sperăm să o terminăm în aproximativ 1-2 ani”, a spus Tănăsescu. Capela Tinerilor „Buna Vestire și Sfânta Maria Egipteanca” este situată la intrarea în stațiunea Mamaia, pe partea cu lacul Siutghiol. În prezent, spun reprezentanţii Primăriei Constanța, există o autorizație de construire valabilă pentru această biserică. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 7 august 2020, cu execuția acestora pe o perioadă de trei ani. Ulterior, termenul a fost prelungit cu încă 24 de luni.
Scurt istoric al procedurii
În anul 2014, în timpul mandatului fostului primar Radu Mazăre a fost adoptat proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosință, pe perioada existenței construcției, asupra terenului în suprafață de 300 de metri pătrați, situat în municipiul Constanța – bulevardul Mamaia, intersecție cu bulevardul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii unei capele, cu condiția realizării acesteia în termen de doi ani. În anul 2016, în mandatul fostului primar Decebal Făgădău, proiectul de hotărâre privind transmiterea dreptului de folosință gratuită, pe perioada existenței construcției, asupra terenului în suprafață 300 mp situat în municipiul Constanța, B-dul Mamaia intersecție cu B-dul Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei Tinerilor, nu a fost adoptat. Proiectul a mai intrat încă o dată la vot, la sfârșitul anului 2017. Nici atunci, acesta nu a trecut de votul consilierilor locali. În anul 2019, Consiliul Local Constanța l-a adoptat. Pe 14 mai 2020, Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru „Construire Capelă Buna Vestire și Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca, situată pe bulevardul Mamaia numărul 335H. Aceasta avea o valabilitate de un an.
Petruț IACOB