Contorul nu va mai fi plătit de client în cazul noilor racordări la rețeaua electrică

0
552
foto cu rol ilustrativ

În noul regulament de racordare la rețeaua electrică publicat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei – ANRE, una dintre prevederi specifică faptul că instalarea contorului de măsurare a energiei se face pe cheltuiala firmei de distribuție, care nu poate cere viitorului client bani pentru el prin tariful de racordare.

Noul regulament al ANRE este în prezent în dezbatere publică.

Operatorul de rețea este responsabil de achiziţia şi montarea în punctul de delimitare a contorului de măsurare a energiei electrice sau a blocului de măsură și protecție complet echipat, inclusiv a contorului de măsurare a energiei electrice în cazul în care montarea blocului de măsură și protecție a fost stabilită prin soluția de racordare.

Costurile pentru achiziția și montarea echipamentelor (…) sunt suportate de către operatorul de rețea. (…) Definiția tarifului de racordare din Anexa nr. 1 la Regulament, se modifică și va avea următorul cuprins: tarif de racordare – tarif reglementat care reprezintă cheltuiala pentru racordarea unui loc de consum şi/sau de producere al unui utilizator la reţeaua electrică, excluzând costurile aferente contorului de energie electrică sau costurile aferente blocului de măsură și protecție complet echipat, inclusiv ale contorului de energie electrică în cazul în care montarea blocului de măsură și protecție a fost stabilită prin soluție de racordare”, se arată în proiectul contractului cadru.

O altă noutate este o a treia modalitate de încheiere a contractului pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru realizarea instalaţiei de racordare.

„Încheierea contractului de către utilizator cu un anumit proiectant şi/sau constructor atestat, ales de către acesta, în condiţiile în care utilizatorul a notificat în scris, explicit, acest lucru operatorului de reţea, înainte de încheierea contractului de racordare”, precizează documentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.