Primăria nu se lasă în procesul cu Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru un PUD din Palazu Mare

0
868
sursa foto: Primăria Constanţa

Primăria Constanța a fost amendată, anul trecut, de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că ar fi emis un certificat de urbanism neconform,  în vederea elaborării documentației de urbanism Plan Urbanistic Detaliu aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 237/25.06.2019 . Este vorba despre o construcție cu 10 etaje din Palazu Mare, strada Lucian Blaga. Administrația locală a contestat procesul verbal, însă a pierdut. Luni, 15 iunie, a contestat decizia de fond.

Ca urmare a verificărilor efectuate de către Inspectoratul de Stat în Construcții, în septembrie 2019, Primăria Constanța a fost amendată după ce s-a constatat că certificatul de urbanism emis în vederea construirii unui bloc cu 10 etaje în Palazu Mare nu este conform, existând abateri de la Normele metodologice de aplicare a Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcții. ISC a constatat că, în certificatul de urbanism, emis în scopul inițierii și elaborării unui PUD pentru construirea unui imobil de locuințe, nu se specifică care este obiectul respectivului PUD, anume care sunt caracteristicile imobilului pentru care se elaborează PUD ori normelor de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, adoptate prin Ordinul nr. 839/2009, se prevede că emitentul certificatului de urbanism are obligația de a înscrie în rubrica rezervată scopul utilizării actului, nu s-a solicitat emiterea unui certificat de urbanism de informare, ci s-a solicitat emiterea unui certificat în  scopul elaborării unui PUD. De asemenea în certificatul de urbanism, apare ca făcând parte din categoria străzi secundare, deși în planul urbanistic zonal apare ca făcând parte din categoria străzi principale.

Primăria  contestat procesul verbal în instanță, a pierdut, în februarie, la Tribunalul Constanța. Însă, nu se lasă și continuă lupta cu Inspectoratul de Stat. Administrația locală a formulat luni, 15 iunie, recurs împotriva deciziei Tribunalului din 28 februarie.

Firma care a elaborat PUD-ul și investește pe strada Lucian Blaga din Palazu Mare este VDT Construct Impex, al cărei asociat este Ivan Vasilică.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.