Contract pentru achiziționarea de pontoane pentru ambarcațiuni, la Hârșova

0
521
Viorel Ionescu, primar Hârșova

Orașul Hârșova oferă peisaje superbe, are o bogată floră și faună, arii protejate de interes național din categoria: situri arheologice, rezervație naturală de geologic și geomorfologic. Tocmai din aceste motive, primarul, Viorel Ionescu, vrea să se ocupe mai mult de dezvoltarea turismului din oraș. Acesta a precizat că va continua demersurile pentru obţinerea statutului de staţiune balneară, iar între timp, va fi semnat contractul pentru un proiect pe FLAG, pentru achiziţia a două pontoane pentru ambarcaţiunile uşoare.

În luna martie a acestui an, Primăria Hârșova a demarat o licitație pentru achiziționarea a două pontoane de acostare a ambarcațiunilor care sunt menite să asigure păstrarea ambarcațiunilor în bune conditii, în cadrul proiectului ,,Achiziționare ponton acostare ambarcațiuni în orașul Hârșova”. Iată că, după aproximativ două luni contractul va fi semnat iar pontoanele vor fi amplasate în această vară.

Zilele acestea voi semna contractul pentru achiziționarea celor două pontoane de agrement. Achiziția se va demara foarte repede, astfel încât în această vară să putem avea aceste două pontoane pentru acostarea ambarcațiunilor. Am depus proiect prin CNI pentru construirea unei nou creșe la Hârșova și mai avem încă nouă proiecte în implementare. Anul acesta mă voi axa pe proiectele pe care le avem pentru că vreau să le și închidem, însă dacă va mai apărea vreo axă de finanțare nu voi rata ocazia și voi depune proiect, a declarat Viorel Ionescu.

Pontoanele vor deservi persoanele fizice (localnici) deţinătoare de ambarcatiuni de agrement, pescarilor din zonă dar şi turiştilor. Acestea se vor amplasa pe malul Dunării, în albia minoră, unul în dreptul străzii Portului şi unul în dreptul străzii Nicolae lircă.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.