Contractul Primăriei Constanţa cu Garden Shop, fosta Pomacost, reluat în condiţii ilegale?

0
469

Consilierii USR au anunţat luni, 10 ianuarie, că sesizează Instituţia Prefectului în legătură cu contractul dintre Primăria Constanţa şi firma de întreţinere spaţii verzi – Pomacost (actuala SC Garden Shop Services SA). Reamintim că acest contract a fost denunţat unilateral, ca urmare a neînţelegerilor dintre primărie şi societatea menţionată, fapt care a condus, aşa cum ştim, la transformarea Constanţei într-o adevărată jungle, cu bălării de 2 metri. Surpriză, însă! Deşi denunţat unilateral, contractual a fost reluat, în condiţii neclare – iar asta pentru că Primăria Constanţa nu a dorit să ofere explicaţii în detaliu.

Iată ce a declarat referitor la acest subiect consilierul USR Dumitru Caragheorghe, în cadrul unui interviu acordat Focus Press:

„Cu toţii ştim povestea cu firma de întreţinere spaţii verzi. Cred că s-a încheiat contractul în 2001-2003, şi a fost încheiat pe perioadă nedeterminată. (…) Ideea este că, având în vedere această condiţie de clauză de perioadă nedeterminată, a rămas acolo în contract şi o clauză de posibilitate de denunţare unilaterală a acestui contract. În contextul schimbării administraţiei actuale, dar şi într-un context mai vechi, al unor disensiuni între reprezentanţii acestei firme şi administraţia, chiar şi cu vechea administraţie, privind tarifele parcticate în noile contexte economice, nu ştiu cine cu cine a discutat (…), dar în luna februarie respectiva firmă a denunţat unilateral contractul, moment în care oraşul a rămas cumva descoperit în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor verzi, lucru pe care l-au resimţit toţi constănţenii, oraşul a devenit o junglă, o şerpărie. (…) După aproximativ 4 luni de la momentul denunţării, respectivele părţi (primăria şi firma de întreţinere spaţii verzi – n.r.) s-au aşezat iar la masă şi au ajuns la o concluzie, drept urmare au făcut o tranzacţie extrajudiciară prin care – ce să vezi? – contractual parcă nu a fost denunţat niciodată şi continuă prestările de servicii”.

„Noi am făcut o sesizare către Instituţia Prefectului vizavi de potenţiala ilegalitate a acestui demers, prin faptul că, pe de o parte, dacă contractul este denunţat unilaterla, el este încetat. Reluarea trebuia să fie aprobată în Consiliul Local. Consiliul Local nu ştie nimic despre acest lucru. E ca şi cum contractul nu a încetat niciodată şi, din această perspectiv, înţeleg că argumentul lor este că această societate nu şi-a notificat acţionariatul vis-a-vis de denunţarea unilaterală. Dar acest aspect nu este prevăzut nicăieri în statutul firmei. (…) Acest lucru nu poate fi legal, nu poate să nu treacă prin Consiliul Local, ori acest lucru nu s-a întâmplat, Consiliul Local a fost sărit din schemă în toată poveste. Sunt mai multe chestiuni. Practic, s-a interzis concurenţa loială între diverşi alţi întreprinzători care ar fi putut să vină să participe la o licitaţie organizată de primărie, în contextul în care acest contract nu este valabil. Adică, sunt şi alte chestiuni care incubă pe parcurs din această procedură şi, atunci, noi sesizăm Instituţia Prefectului”.

VIDEO: Interviu integral cu Dumitru Caragheorghe, consilier local USR:

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.