Contractul Primăriei Constanţa cu Pomacost este încă în vigoare. Ce se întâmplă din februarie

0
391

Contractul dintre Primăria Constanţa şi firma care întreţine spaţiile verzi la Constanţa, Pomacost (actuala SC Garden Shop Services SA) este în continuare valabil. El se va încheia în scurt timp şi, în ciuda scandalului (mai bine zis a acuzaţiilor lansate de primar), este vorba, până la urmă, de o înţelegere între părţi care nu a mai funcţionat. Ce va face Primăria Constanţa după încetarea acestei înţelegeri? „Ia în calcul înființarea unei structuri care să preia activitatea”, se arată într-un răspuns oficial oferit de administraţia locală.

Colaborarea dintre Primăria Constanţa şi Pomacost datează încă din 2001. Odată cu schimbarea administraţiei publice locale, au început şi verificările în ceea ce priveşte contractele încheiate de foştii edili Radu Mazăre şi Decebal Făgădău. Aşa s-a ajuns şi la discuţii în ceea ce priveşte preţurile practicate la capitolul spaţii verzi, respectiv calitatea acestor servicii. Întâlniri cu reprezentanţii firmei amintite a avut şi Horia Constantinescu, director în cadrul Primăriei Constanţa – detaliile le puteţi urmări AICI, iar “verdictul” a fost: Pomactos (Garden Shop) a cerut rezilierea contractului!

Ulterior, în ciuda declaraţiilor “pacifiste” ale lui Horia Constantinescu, pentru că firma care se ocupă de spaţii verzi nu a revenit asupra solicitării de reziliere a contractului cu primăria, primarul Vergil Chiţac a transmis un mesaj dur: “Nu am suportat niciodată minciuna și obrăznicia. Din păcate, în ultima perioadă, mă tot lovesc de asta. Altfel cum aș putea cataloga ce fac cei de la POMACOST? După ce nu am fost de acord cu rezilierea de comun acord a contractului pe care-l avem cu domniile lor pentru întreținerea spațiilor verzi, m-am pomenit cu o hârtie prin care mi se comunică faptul că se retrag unilateral din contract. Au luat această decizie, după ce noi nu am mai vrut să majorăm valoarea contractului, așa cum au solicitat la negocierile inițiate de primărie. Adică nu am mai fost de acord să căpușeze primăria așa cum au făcut-o timp de 20 de ani. Nu e de ajuns, oare, că, numai în ultimii 5 ani, au primit 17.389.452, 35 lei de la noi? Nu e de ajuns că, din 2001 de când primăria a încheiat contractul de întreținere a spațiilor verzi cu ei, și-au bătut joc de tot ce înseamnă spațiu verde? Nu e de ajuns că au primit sute, mii de reclamații pentru lucrările de mântuială executate. (…) Vă asigur, dragii mei, că spațiile verzi din oraș, atâtea câte au mai rămas, vor avea parte de o îngrijire corectă. Prin servicii proprii, vom asigura lucrări eficiente și de calitate. Și vă mai promit un lucru: Constanța va înverzi! Vom avea în fiecare an noi hectare de parc! Aveți răbdare și încredere!”, a scris edilul pe pagina de Facebook, în urmă cu o săptămână.

Focus Press a solicitat clarificări din partea Primăriei Constanţa, iar răspunsul oficial al instituţiei este că: “La această dată contractul de prestație nr.74656/05.06.2001 (dintre primărie şi Pomacost – n.r.) este în vigoare. Prin adresa înregistrată sub nr.6939/13.01.2021 a fost înaintată notificarea de încetare unilaterală a contractului începând cu data de 15.02.2021. Primăria municipiului Constanța a luat act de denunțarea unilaterală a contractului. Primăria municipiului Constanța ia în calcul înființarea unei structuri care să preia activitatea de întreținere spații verzi pe zona care a făcut obiectul contractului de întreținere nr.74656/05.06.2001”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.