Controale ITM pe raza județului Constanța. A fost verificată respectarea cerințelor de securitate în muncă

0
471
Inspectoratul Teritorial de Munca

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2020, în perioada iunie–octombrie s-a desfășurat „Acţiunea de constientizare si control vizând modul de respectare a cerintelor minime de securitate si sănătate în muncă pentru asigurarea protecției lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezența agenților chimici periculoși”.

Controalele au vizat întreprinderi care desfașoară activități în industria prelucrătoare care utilizeaza substanțe periculoase în procesele tehnologice.

Pe raza județului Constanța, s-au efectuat 15 controale în 15 unități de profil, având un număr total de 313 lucrători. Au fost identificate 32 neconformități și s-au dispus 32 măsuri de remediere a acestora. S-au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în avertismente, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 2/2001.

Rezultatele acțiunii ajută la identificarea problemelor specifice ale locurilor de muncă din unitățile vizate din industria prelucrătoare și constituie baza demersurilor viitoare ale Inspecției Muncii pentru protecția lucrătorilor expuși, contribuind la stabilirea măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătățirii securității și sănătății lucrătorilor expuși la substanțele chimice periculoase.” – a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.