Controale la sânge în mall-urile din Constanța: oamenii legii au verificat respectarea normelor de protecţie sanitară în contextul COVID-19

0
1882

Instituţiile abilitate au în vedere “controale la sânge” pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară în contextul epidemiei COVID-19, iar organizatorii de evenimente şi cluburile care nu respectă legea riscă suspendarea autorizaţiilor de funcţionare sau chiar închiderea. Încă de vineri, 10 iulie a.c., polițiștii din Constanța au întețit controalele. O echipă de polițiti a fost surprinsă vineri după-amiază, în jurul orei 17.00, în Tomis Mall.

Razii în mall

Controale la sânge care să ducă la amendarea tuturor celor care nu respectă legea şi, inclusiv, la suspendarea unor autorizaţii de funcţionare pentru agenţi economici, organizatori de evenimente care în mod sistematic încalcă legea. Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure, nu le dau numele astăzi, dar le ştie toată lumea. Patronilor le transmit de pe acum mesajul că, dacă nu se potolesc, vom închide aceste cluburi“, a afirmat Orban, la finalul vizitei efectuate vineri la şantierul Podului de peste Dunăre, în zona Măcin – Smârdan, judeţul Tulcea.

El a adăugat că obiectivul Guvernului este să “mobilizeze” toate instituţiile statului care au atribuţii în lupta anti-COVID, iar pe de altă parte să nu mai ia nicio măsură care să afecteze economia.

De asemenea, să aducem alături de noi pe toţi actorii instituţionali, că sunt din zona publică sau zona privată, şi, nu în ultimul rând, cetăţenii să-i aducem alături de noi, să revină la responsabilitatea care a caracterizat comportamentul românilor în prima parte a pandemiei. Obiectivul nostru este să nu mai luăm nicio măsură care să afecteze negativ economia, să ţinem toate şantierele deschise, să punem în practică Programul de relansare economică, prin investiţii, prin susţinerea companiilor, prin măsurile active de susţinere a angajaţilor, astfel încât românii să nu sufere de pe urma epidemiei, companiile să nu sufere de pe urma epidemiei şi să generăm o dinamică economică care să permită cât mai rapid reluarea unei creşteri economice“, a mai afirmat Orban.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României. “În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 142 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 40.450 de lei), dintre care 28 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 3.500 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 12 societăți comerciale și PFA”, a anunțat Prefectura Constanța.

De precizat că în cursul zilei de vineri, 10 iulie a.c., peste 900 de forțe de ordine ale Inspectoratului de Poliție Județean , Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis”, Poliția Locală și Garda de Coastă au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța.

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.