Legea junglei! Un șofer de autobuz a fost omorât în bătaie de pasagerii care nu au vrut să poarte măști. Premierul francez Jean Castex i-a adus omagii

0
2502

Cutremurător! Un șofer de autobuz din Franța, bătut de pasagerii care nu au vrut să respecte regulile impuse de autorități și să poarte măști de protecție necesare împotriva răspândirii coronavirusului, a murit la spital din cauza rănilor suferite.

Phillipe Monguillot, în vârstă de 59 de ani, a intrat în comă după ce a fost atacat de pasageri, săptămâna trecută, iar vineri a decedat, după ce familia a hotărât să fie deconectat de la aparatele care îl țineau în viață, notează The Telegraph.

Imagine

“Am decis acest lucru. Medicii au fost de aceeași părere”, a spus pentru AFP fiica șoferului, Mary.

Bărbatul a fost atacat în orașul Bayonne, după ce a rugat trei pasageri să poarte mască în interiorul autobuzului, conform regulilor în vigoare din Franța.

Imagine

În urma atacului violent, doi pasageri au fost acuzați de tentativă de crimă, alți doi pentru neajutorarea unei persoane aflate în pericol și o altă persoană a fost pusă sub acuzare pentru că a încercat să îl ascundă pe unul dintre suspecți.

Agresorii acuzați de tentativă de crimă au 22, respectiv 23 de ani.

Imagine

Colegii bărbatului au refuzat să mai lucreze, dat fiind incidentul, însă începând de luni își vor relua activitatea. De acum înainte însă, în mijloacele de transport în comun vor fi însoțiți de un agent de pază.

Imagine
Imagine

Ministrul de Interne Gerald Darmanin a mers sâmbătă în Bayonne pentru a discuta cu șoferii și pentru a vedea ce alte norme de siguranță sunt necesare.

Imagine

Premierul francez Jean Castex i-a adus omagii lui Monguillot. “Îl considerăm un cetățean model și nu-l vom uita. Legea îi va pedepsi pe autorii acestei crime oribile”, a postat el pe Twitter.

Imagine

Alexandra VASILE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.