Controale la societățile comerciale din zona unităților școlare

0
120
Echipaj de poliție. FOTO Cătălin SCHIPOR

Magazinele din curtea școlilor și din zonele adiacente acestora au fost verificate ieri de polițiștii ialomițeni, în vederea prevenirii și combaterii comercializării ilegale de mărfuri alimentare, băuturi alcoolice și tutun.

În cursul zilei de 14 septembrie, în intervalul orar 10:00 – 13:00, echipe mixte formate din polițiști de investigare a criminalității economice și polițiști de ordine publică au desfășurat o acțiune de amploare, la punctele de lucru ale societăților comerciale care își desfășoară activitatea în incinta unităților școlare și în zona adiacentă acestora, din municipiile Slobozia, Urziceni, Fetești și orașul Țăndărei,

Scopul controalelor este de a preveni și combate comercializarea ilegală de mărfuri alimentare, băuturi alcoolice și tutun în societățile comerciale care dețin puncte de lucru în incinta și în proximitatea școlilor.

Au fost verificate, în total, 18 societăți comerciale, aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.600 de lei și confiscate sume de bani de la operatori economici de peste 1000 de lei.

9 amenzi au fost aplicate de polițiști pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și o sancțiune în cazul unui operator economic depistat că vindea băuturi alcoolice în apropierea unei școli din municipiul Urziceni.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.