Controalele în toate secțiile ATI din cadrul spitalelor nu s-au finalizat în județul Constanța

0
621
Paturi pe Secția ATI. FOTO Focus Press

În această săptămână, Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța a efectuat acțiuni de control la toate secțiile ATI, din unitățile sanitare care tratează bolnavi COVID-19. Acestea au fost verificate, zilnic, cu privire la gradul de ocupare al paturilor și gravitatea cazurilor.

În această perioadă se desfășoară acțiuni de control la toate secțiile ATI, inclusiv la cele destinate bolnavilor de COVID-19 din unitățile sanitare, cu echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai D.S.P., ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ și ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat.

„Încă nu s-au finalizat controalele la toate spitalele din județ. În momentul în care vom finaliza această acțiune, vom face publice concluziile verificărilor“, a declarat Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al D.S.P. Constanța.

Verificările au fost demarate în urma tragediei de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma deciziei de duminica trecută a Guvernului. „S-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcțiilor de Sănătate Publică și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să desfășoare controale în toate secțiile de terapie intensivă de la nivel național pentru verificarea instalațiilor și a condițiilor de punere în funcțiune a aparaturii medicale“, a transmis Guvernul într-un comunicat de presă din 15.11.2020.

În această săptămână s-au realizat verificări și în fiecare focar de COVID-19 din județul Constanța și activități de îndrumare în ceea ce privește măsurile de prevenire și combatere a COVID-19, precum și a „traseelor prestabilite“ de intrare, deplasare în interiorul clădirilor și de părăsire a acestora, la Tribunalul, Curtea de Apel și Judecatoria Constanta.

Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul D.S.P. Constanța a mai efectuat și acțiuni de control ca urmare a unor reclamaţii/sesizări primite din partea cetățenilor.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.