Românii consideră că restaurantele ar trebui redeschise

0
293
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE
Restaurant. FOTO Alexandra VASILE

Din dorința de a fi cât mai conectați cu oaspeții care trec pragul restaurantelor și pentru a continua dialogurile constructive, HORA a realizat un sondaj de opinie, concluzia acestuia fiind că oamenii vor să meargă la restaurant și pe perioada pandemiei.

HORA, Organizația Patronală a Hotelurilor și. Restaurantelor din România, își exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluția industriei și la consecințele închiderii restaurantelor asupra angajaților din Horeca, dar si asupra clienților. Din acest motiv, a solicitat un sondaj de opinie, care a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie.

Cercetarea de piață a relevat că:

  • 78% din populația României consideră că restaurantele ar trebui redeschise;
  • 80% din români sunt de acord total sau parțial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiți economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie;
  • 38% din populație consideră că este foarte important pentru viața lor socială să poată merge, în mod regulat, la restaurant sau la cafenea;
  • 56% din români obișnuiau să iasă cel puțin o dată pe lună la restaurant, înainte de impunerea măsurilor de închidere a acestora;
  • 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare și de distanțare socială.

Studiul s-a efectuat față în față, în perioada 2 – 9 noiembrie a.c., în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eșantionului: 1.067 de respondenți, 18+, cu o marjă de eroare +/-3%, la un nivel de încredere de 95%.

„În marea de impredictibilitate și evoluție negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranță și ne dau încrederea și puterea de a continua să găsim soluții pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant. Considerăm că restricționarea totală a vânzării și a consumului în restaurant nu rezolvă dificultățile statului în a asigura respectarea legii și că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului Horeca, deja îngenuncheat“, a declarat Daniel Mischie, președintele HORA. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.