Copii din Dorobanțu, trimiși după fier vechi pe frig și o ploaie torențială

3
728

Doi minori din satul Dorobanțu din județul Constanța au fost trimiși după fier vechi, probabil de către părinți, în gara din localitate, deși afară ploua torențial, marți după-amiază. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a demarat o anchetă, pentru a stabili circumstanțele și dacă este necesară luarea unor măsuri pentru protecția celor doi minori.

Doi minori din comuna Nicolae Bălcescu din județul Constanța străbăteau, marți după-amiază, gara din satul Dorobanțu, în lung și în lat, pentru a găsi fier vechi sau orice bucăți de fier pe care le puteau lua acasă. Afară ploua torențial și era foarte frig, dar celor doi copii parcă nu le păsa, căutând de zor orice puteau vinde la un centru de colectare. Își riscau viața printre liniile de cale ferată, de colo-colo, tot încercând să găsească ceva pentru care să primească niște lei. Deja găsiseră câteva bucăți de fier vechi prin alte zone, iar acum căutau prin gară, iar după câteva zeci de minute au adus și o roabă pentru a putea căra tot ce puteau preda la centru pentru câțiva bani.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța a demarat o anchetă și a anunțat instituțiile din comună, pentru a se stabili dacă este necesară aplicarea unor măsuri de protecție pentru cei doi minori.

V.I.

3 COMENTARII

  1. Eu zic sa te documentezi, jurnalist de carton…localitatea dorobantu nu are gara!!! Nu exista cale ferata in acea localitate…doar Nicolae Balcescu are gara..iar acum, gara din articolul tau, “gara dorobantu” este la Poarta Alba…ahhh…mama lui de jurnalism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.