În halul acesta (încă) se mai construieşte la Constanţa! Bloc pe un petic de teren, cu posibilă afectare a fundaţiei unui imobil vecin

0
5079

Asociaţia Verde Urban a adus în atenţia opiniei publice o situaţie revoltătoare – o nouă construcţie care este pe cale să demareze la Constanţa, cu premisele încălcării normelor în domeniu!

“Să sperăm că lăcomia nu o să ducă într-un final la tragedii. În cartierul Tomis Plus, pe un petic de teren liber, situat pe strada Bratislava între alte 4 (!) blocuri, se construiește un imobil P+4. Locatarii nu au stat în expectativă, ci au acționat în instanță solicitând suspendarea autorizației de construire. Însă, până atunci, este imperios necesar ca Inspectoratul în Construcții să vină la fața locului de urgență întrucât există pericol de surpare a pământului de sub blocul vecin. Deja a fost expusă instalația de canalizare a imobilului. Cât de aberantă poate fi o autorizație de construire care să permită săpături de natură să pună în pericol stabilitatea unui bloc învecinat?! Din punctul nostru de vedere, aglomerarea cu lucrări și lipsa personalului, aspecte des invocate de ISC, nu-și mai au nicio justificare în acest moment iar lucrările trebuie stopate de îndată”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Verde Urban.

Referitor la situaţia relatată de Asociaţia Verde Urban şi ilustrată cu imagini mai mult decât grăitoare, unul dintre consilierii primarului Vergil Chiţac a anunţat că, din dispoziţia edilului, “au fost contactați astăzi (marţi – n.r.) reprezentanți ai prefecturii Constanța, pentru verificarea situației din strada Bratislava. Au fost primite asigurări că, în măsura în care ISC va confirma cele reclamate de cetățeni, incluzând pericolul de prăbușire a construcției vecine, prefectul va acționa pentru anularea autorizației. Ceea ce ar avea ca efect suspendarea imediata a acesteia si a lucrărilor. Doar acțiunea prefectului poate avea un asemenea efect”.

Vom reveni cu detalii.

M.M.

sursa foto: Asociaţia Verde Urban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.