Corina Martin, despre ofertele din Bulgaria şi profilul turistului din 2021

2
2210

Odată cu redeschiderea granițelor cu Bulgaria, românii par tot mai tentați să își petreacă viitoarea vacanță în țara vecină. Rezervările pentru sezonul de iarnă au început deja, iar tarifele din stațiunile montane ale vecinilor bulgari sunt cu 25-30% mai mici decât anul trecut.

Veşti bune pentru românii care doresc să călătorească în Bulgaria. Ţara nu se mai află pe lista galbenă, lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, astfel nu mai este necesar ca la revenirea în ţară oamenii să stea în carantină 14 zile. Vecinii bulgari au speculat imediat această situație și au venit cu tarife foarte mici pentru stațiunile montane, dar au dat drumul și la ofertele pentru sezonul estival din acest an.

Despre ofertele din Bulgaria, dar și despre profilul turistului în 2021 am discutat în cadrul unui interviu cu Corina Martin, președinte de onoare al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România și proprietatra unei agenții de turism.

„Vestea redeschiderii granițelor între România și Bulgaria este una foarte bună pentru cei care caută în acest moment destinații de schi la tarife foarte bune. Știm cu toții că litoralul bulgăresc, dar și stațiunile montane au venit în ultimii ani cu oferte foarte attractive. În aceste momente stațiuni precum Bansko, Pamporovo sau Borovets au lansat deja oferte foarte tentante, iar prețurile pornesc de la 50 de euro de persoană, pentru trei nopți la un hotel de trei stele, cu cazare și mic dejun și cu transferul inclus către pârtiile de schi. Dacă alegem un hotel de patru stele avem o medie de 90 de euro pentru un sejur de trei nopți și evident există și varianta all-inclusive care are o medie de preț undeva la 120 de euro. Sunt tarife foarte bune, adăugăm drumul pe care trebuie să îl parcurgem până acolo, dar pentru cei care caută u destinația inafara României, Bulgaria se dovedește a fi în aceste momente o soluție foarte atractivă”, a declarat Corina Martin.

În ceea ce privește tarifele din țara vecină, experta în turism a specificat că vecinii au speculat foarte bine sezonul de iarnă și că Bulgaria a adoptat o stare mai relaxată vizavi de pandemia de coronavirus

„Am văzut în ultimii ani cum litoralul bulgăresc s-a poziționat foarte bine cu tarife sub cele practicate de hotelierii de pe litoralul românesc și iată că și stațiunile montane, pentru sezonul de schi pe care ei l-au dezvoltat în ultimii ani, continua să vină cu oferte foarte bune. Bulgaria menține totuși o stare relaxată în privința restricțiilor, acolo activitatea este reluată aproape de normal, astfel Bulgaria continua să promoveze turismul său și să atragă mulți vizitatori, ceea ce din păcate nu face în acest moment România, și tocmai de aceea vine cu aceste tarife atractive pentru că ei au nevoie să relanseze cât mai repede turismul”, a mai precizat Corina Martin.

Cum anul 2020 a fost unul atipic, iar mulți români au fost nevoiți să își anuleze vacanțele, în acest an profilul turstului se schimbă pentru că oamenii nu se mai grăbesc să facă rezervări cu șase luni sau un an înainte ci prefer ofertele last minute.

„Pandemia a adus după sine interzicerea circulației turistice, câteva luni nimeni nu a putut să se deplaseze decât cu un motiv. A urmat apoi o perioadă de ușoară relaxare și am putut să mergem în vacanță, dar românii au devenit foarte reticenți și a căzut total programul de înscrieri timpurii. Dacă altă dată încă din noiembrie se vindeau vacanțe litoral pentru sezonul următor, nu se mai întâmplă acest lucru acum. Și pentru sărbătorile de iarnă am văzut cu toții că românii nu au făcut rezervări din timp, au așteptat cu toții anunțarea măsurilor de către autorități. Cu toate acestea românii au călătorit pe final de an. Dacă vorbim despre 2021 cred că se menține în continuare reticența de a cumpăra din timp, în schimb se observă că românii s-au întors către agențiile de turism, prefer să facă rezervările prin agențiile de turism pentru că în perioada de pandemie cei care și-au rezervat singuri vacanțele au avut foarte mari dificultăți în a recupera banii pe care îi plătiseră”, a conchis Corina Martin.

Declarațiile complete le puteți urmări în materialul VIDEO!

Mihaela GIUGLEA

2 COMENTARII

  1. As fi curios sa stiu daca statul bulgar acorda turismului un ajutor de stat asa cum statul roman subventioneaza mascat turismul romanesc prin acele tichete de vacanta. Oricum nu suntem in stare sa facem turism. Avem o tara minunata, poate ne trezim sa o pretuim la adevarata ei valoare.

  2. Din cauza atitudinii prietenoase a bulgarilor fața de români, asta probabil încă din 1877, m-am hotarat sa evit Bulgaria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.