Comuna Corbu, din nou în atenţia investitorilor imobiliari. Se va ridica un nou centru de cazare

0
1272

Datorită așezării ei la mică distanță de Stațiunile Mamaia și Năvodari la Sud, și rezervația Delta Dunării la Nord, cât și datorită investițiilor făcute în ultimii ani, localitatea Corbu s-a dezvoltat rapid, și tinde să devină cea mai nouă stațiune de pe litoralul românesc. Atât plaja lată, lacurile aflate în imediată vecinătate și ultimele investiții în infrastructură și în unități turistice adaugă un plus de atractivitate pentru turiștii români și străini.

În ultima perioadă mai multe societăți și persoane fizice au elaborat proiecte pentru ridicarea de ansambuluri rezidențiale, blocuri, hoteluri, vile și campinguri la Corbu. Investițiile au plecat de la faptul că, plaja din Corbu este în teorie una sălbatică și mult mai liniștită față de celelalte de pe litoral. Am spus în teorie pentru că în ultimii cinci ani turiștii au luat cu aslat plaja din Corbu, dar și cea de la Vadu, tocmai din aceste motive. Și cum cel mai probabil în următorii ani Corbu va fi o stațiune în toată regula, tot mai mulți investitori vin cu proiecte de construire a unor imobile.

Unul dintre ele este proiectul unei firme din București care vizează „Construire centru de cazare turistică P+1E, căsuțe parter, împrejmuire, utilități”. Pentru acesta Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța a decis că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului, astfel societatea a făcut un pas important. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța pe strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 8-16.30, vineri, între orele 8-14, precum şi la următoarea adresă de internet http:\\apmct.anpm.ro. Observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 15.01.2021.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.