Corina Martin, întâlnire cu operatorii HORECA din Constanța și Mamaia

0
525

Corina Martin, candidat independent la Camera Deputaților, s-a întâlnit vineri, 30 octombrie a.c., cu operatorii din HORECA din Constanța și Mamaia. Scopul evenimentului a fost identificarea si dezbaterea principalele probleme cu care se confruntă investitorii din domeniu, în vederea transpunerii lor într-o serie de proiecte legislative.

În cadrul întâlnirii, a fost discutată situația dramatică prin care trec operatorii HORECA, în această perioadă de criză severă, aspect accentuat de lipsa măsurilor concrete de suport financiar din partea Guvernului, pentru industria de profil. În acest context, operatorii HORECA prezenti au hotărât reunirea în cadrul unei organizații care să reprezinte cu adevărat interesele industriei locale și care să lupte cu autoritățile locale și centrale pentru supraviețuirea HORECA la Constanța.

Una dintre deciziile luate în cadrul întâlnirii este formularea unor solicitări ce vor fi adresate în prima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța, inclusiv cu privire la taxa de promovare a turismului, colectată de la operatorii locali și neutilizată de către Primăria Constanța în ultimii trei ani.

„Mă bucur de susținerea și suportul direct al celor mai mulți dintre operatorii de HORECA  de pe litoral și din județul Constanța. Am fost numită, deja, «Candidatul Industriei HORECA», deși intenționez să ajung în Parlament pentru dezvoltarea întregii economii a județului și pentru legi mai bune pentru toți românii. Am ales, însă, ca prima mea întâlnire din această campanie electorală să fie cu reprezentanții domeniului HORECA, având în vedere experiența și expertiza activității mele din ultimii 30 de ani. Cea mai importantă concluzie a întâlnirii de astăzi (30.10.2020 – n.r.) vine din nemulțumirea operatorilor locali că nu sunt reprezentați într-o structură care să lupte cu adevărat pentru drepturile lor și decizia adoptată a fost de constituire a unei organizații care să reprezinte hotelierii, proprietarii de structuri de alimentație publică, agențiile de turism și alți operatori economici implicați în industria locală de turism. Luptăm pentru supraviețuirea operatorilor de turism ai județului Constanța, un județ care poate și trebuie să se bazeze în mod consistent pe dezvoltarea și promovarea turismului local“,a declarat Corina Martin.

Un alt subiect de discuție în cadrul întâlnirii l-a constituit inițiativa legislativă privind taxe și impozite zero pentru operatorii HORECA, în următorii doi ani, punctul 1 în programul electoral al candidatului Corina Martin. Reprezentanții HORECA prezenți la întâlnire au decis susținerea totală a proiectului.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.