CORONAVIRUS. A fost decretată stare de urgenţă în Italia!

0
240
sursa foto: www.corriere.it

Guvernul italian a decretat joi starea de urgenţă în 11 regiuni şi 2 provincii autonome şi a decis să mobilizeze 250 de milioane de euro pentru a contracara daunele provocate de furtunile care s-au abătut în ultimele săptămîni asupra acestei zone a ţării, relatează EFE. În total, 132 de persoane sunt infectate cu coronavirus, între care 34 sunt internate în spitale.

Sunt mai multe focare, Italia fiind pe locul 3 în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate şi este căutat “pacientul zero”, adică cel de la care s-a răspândit virusul. Cele mai multe persoane ifectate sunt în regiunea Lombardia, unde sunt şi foarte mulţi români!

Nordul Italiei este în carantină. În zonele declarate “roşii”, circa 50 de mii de oameni nu au voie să iasă din domiciliul propriu. Cine încalcă acest decret al Guvernului italian riscă cel puţin 3 luni de arest.

Un constănţean aflat în Italia a declarat, pentru Focus Press, că situaţia este îngrijorătoare: “Nu prea mai sunt alimente în supermarketuri. Aprovizionarea este, cred, în stad-by”, a spus acesta.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.