O adolescentă plecată la cules de ghiocei s-a rătăcit pe vârful Țuțuiatu din munții Măcinului

0
133
Minora dispărută a fost găsită de jandarmi. FOTO IJJ Tulcea

Un apel la 112 al unei fete de 16 ani din localitatea tulceană Greci a pus în stare de alertă autoritățile. Aceasta a sunat după căderea întunericului, spunând că a plecat pe vârful Țuțuiatul, aflat în apropiere de localitatea sa, să caute ghiocei. S-a rătăcit și nu a mai găsit drumul spre casă.

Echipe de căutare formate din pompieri, polițiști și jandarmi au pornit în căutarea fetei care nici nu a putut să ofere detalii despre locul unde se află.
În cele din urmă, fata a fost găsită în viață, la distanță mare de localitatea Greci, în apropiere de Nifon.

Jandarmii tulceni au precizat că în jurul orei 16:30, o fată în vârstă de 17 ani anunța la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112 faptul că s-a rătăcit în Parcul Național Munții Măcinului în zona Vf. Țuțuiatu.

Patrula de intervenție din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Măcin, pompieri, polițiști și pădurari au pornit imediat în căutarea persoanei. După aproape 2 ore de căutări, patrula de intervenție împreună cu un pădurar de la Ocolul Silvic Luncavița au găsit fata pe drumul forestier din apropierea localității Nifon și au predat-o echipajului SMURD.

Persoana a fost evaluată de către echipajul SMURD , aflându-se în afara oricărui pericol, urmând să ajungă acasă cu sprijinul jandarmilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.