Costin Răsăuțeanu, revoltat că nu a fost votat amendamentul privind micșorarea prețului la gigacalorie, în municipiul Constanța

0
653

Consilierii locali municipali s-au întrunit, din nou, în ședință ordinară, asta după ce prima ședință în noul format a avut loc luni, 9 noiembrie a.c.. Pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte, printre care și proiectul ce vizează stabilirea prețului la gigacalorie.

Prețul a rămas același, în speță, 250 de lei, însă consilierii sociali-democrați au avut un amendament prin prețul să fie 200 de lei, respins de către ceilalți consilieri.

Liderul consilierilor social-democrați, Costin Răsăuțeanu a făcut o postare pe pagina sa de socializare, ce face referire la ședința de astăzi dar și la măsurile pe care guvernul liberal le-a adoptat în aceste zile, în contextul prevenirii răspândirii virusul Sars-Cov-2.

”În ședința consiliului local de astăzi, am propus scăderea prețului gigacaloriei pentru consumatorul casnic, de la 250 lei la 200 lei. Consilierii PNL și USR -PLUS au votat însă împotriva aceștui amendament.

-Măsurile aberante ale guvernului împotriva industriei HORECA și economiei conexe au afectat grav orașul nostru.

-Suntem un oras turiștic și trebuie să venim cu măsuri de sprijin specifice pentru agenții economici. Producătorii agricoli sunt și ei afectați. Ne așteaptă o perioadă extrem de grea.

Mulți constănțeni suferă financiar, alții intră în șomaj, chiar acum, când vorbim despre aceste teme. Suntem deja în recesiune. Avem nevoie de soluții URGENTE.

-Le-am lăsat la cheie peste 40 de proiecte cu diferite surse de finanțare de peste 800 milioane de lei. Voi monitoriza atent ca aceste proiecte să fie implementate.

Trebuie să pregătim proiecte care sa infuzeze capital în economia locală.

I-am cerut primarului să solicite resurse financiare guvernului PNL. Este guvernul lor. Are toate pârghiile să o facă.

-De asemenea, i-am cerut să nu majoreze taxele și impozitele și să se aplece serios asupra atragerii fondurilor europene-oxigen pentru economia locală.

-În vremurile acestea dificile, de izolare și distantare, solidaritatea trebuie să guverneze orice demers administrativ și politic.

-Trebuie să fim alături și să sprijinim prin măsuri concrete întreprinzătorii mici și mijlocii.

-Protejarea locurilor de muncă trebuie să fie un obiectiv național și prioritar”, a scris Costin Răsăuțeanu în mediul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.