VIDEO. Municipiul Constanța va fi împărțit în zone de risc seismic. Urmează simulări ale unor cutremure

0
949

Într-un interviu Focus Press, viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a declarat că va fi reînființată comisia pentru reducerea riscului seismic al clădirilor. Se vor face, în curând, simulări ale unor cutremure și se vor stabili traseele de intervenție în caz de seism, chiar se vor repara clădirile vechi din administrarea Primăriei, iar proprietarii monumentelor istorice vor fi obligați să le restaureze.

Primarul Vergil Chițac a avut întâlniri cu Drăguț Encică, directorul Direcției Generale Poliția Locală, și cu viceprimarul P.N.L. Ionuț Rusu, pentru a reînființa comisia pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public. „Vom delimita municipiul Constanța în zone de risc seismic, vom stabili traseele de intervenție în caz de seism pentru evacuarea populației în zonele de risc, după ce vom simula realitatea unui cutremur, pentru că trebuie să avem toate chestiunile puse la punct și, după cum spune primarul Vergil Chițac, exercițiul salvează vieți“, a explicat Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței.

Comisia va avea în vedere și repararea clădirilor vechi din administrarea Primăriei, dar și identificarea proprietarilor de clădiri monumente istorice, pentru a îi obliga să le restaureze.

Comisia se va constitui la sfârșitul celor trei zile de întâlniri, care au debutat marți, 10.11.2020.

V.I., A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.