COVID-19. Aproximativ 170 de cadre medicale, infectate, în județul Constanța, de la debutul pandemiei

0
230
sursa foto: cotidianul.md

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.337 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 55 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. 

În acest moment, sunt 285 de persoane internate, dintre care 248 din județul Constanța și 37 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. 

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.031 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 140 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 169 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (69) și personal auxiliar (45).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 73 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 72 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 68 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 72 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 59 de teste RT-PCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.