Peste 1.500 de turiști cu nevoi speciale, vacanță de neuitat. Plaja accesibilizată din Mamaia a funcţionat şi anul acesta

0
286
sursa foto: Facebook

Peste 1.500 de turiști cu nevoi speciale au avut parte de o vacanță de neuitat. Pentru al patrulea an consecutiv, Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa a pus la dispoziţia turiştilor cu nevoi speciale plaja accesibilizată din Mamaia pentru a oferi egalitate de şanse şi un turism civilizat tuturor.

Anul acesta în contextul în pandemic, plaja a fost vizitată de un număr de 1.500 de persoane. Toți turiștii cu nevoi speciale au beneficiat de gratuitate la scaunele flotabile, cu care au putut intra în apa mării fără niciun fel de riscuri, şezlonguri pentru beneficiari şi însoţitorii acestora, bibliotecă pe plajă, cabină de schimb, patru locuri de parcare amenajate special, toaletă accesibilizată. La rama magică “Amintire de la mare” – s-au putut fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele şi marea.

Scaun flotabil

Sunt necesare încă trei scaune flotabile în valoare de 7.500 de euro

În fiecare an vedem mai multe persoane fericite care reuşesc să ajungă la plajă şi de aceea ne dorim ca pentru anul viitor să achiziţionăm încă trei scaune flotabile în valoare de 7.500 de euro care să aducă bucurie pe chipurile celor care vin la mare. Pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul oamenilor cu suflet care pot dona o sumă mică de bani în contul asociaţiei“, a declarat Mihaela Căruţaşu, preşedinte Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa.

Când vedem chipurile fericite ale persoanelor care vin pentru prima dată la mare și care reușesc să ajungă și in apă, ne dăm seama cât de ușor poți aduce bucurie.😊Iar acest lucru ne motivează să facem în continuare proiecte utile pentru comunitate și pentru România. 💓

Publicată de Impreuna pentru Viitor Constanta pe Luni, 31 august 2020

Funcțională din august 2017, (fiind prima plajă pentru persoane cu dizabilități din România, realizată de Asociația Împreună pentru Viitor Constanța cu sprijinul unor sponsori inimoși și bunăvoința Ramonei Voicu Pupa, concesionarul plajei, care au crezut în proiectul “Plajă și Mare pentru TOȚI”), plaja a atras la mare în fiecare an un număr mare de persoane cu nevoi speciale şi însoţitorii acestora din ţară şi din străinătate. Pe toată perioada sezonului, voluntarii Asociaţiei şi voluntarii străini de la Asociaţia Creative Plus au fost prezenţi zilnic, de la orele 08.00-18.00, pe plajă oferind ajutor şi suport persoanelor cu nevoi speciale.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.