COVID-19. Imagine cu puternic impact emoțional din Spitalul Județean Constanța

0
5393
sursa foto: Facebook/ Silviu-Iulian Coșa

Silviu Coșa, prefectul județului Costanța a postat pe pagina sa de socializare o fotografie surprinsă în Spitalul Județean Constanța. În imagine se poate observa cum secția de Primiri Urgențe este plină de pacienți bolnavi.

Cadrele medicale din județul Constanța sunt epuizate, valul patru al pandemiei de coronavirus este unul extrem de violent după cum au declarat directorul DSP Constanța, Cristina Schipor,prefectul Silviu Coșa, dar și medici și asistenți medicali.

În cursul zilei de marți, 19 octombrie a.c., au fost înregistrare 31 de decese COVID-19 înregistrate în județul Constanța, printre acești pacienți, trei erau vaccinați.

„Au fost copiii cuiva, frații, prietenii unor oameni care acum suferă și nu înțeleg cum niște oameni tineri au plecat de lângă ei. În octombrie, județul Constanța a consemnat 243 de decese cauzate de infectarea cu virusul SARS-CoV-2 (nici 10% nu erau persoane vaccinate). Ca să facem o comparație cu cea mai neagră lună de până acum (septembrie), sunt de două ori și jumătate mai multe, iar octombrie încă nu s-a încheiat. Acest scenariu sumbru în care ne aflăm putea fi evitat, dacă populația ar fi înțeles, precis, beneficiile vaccinării.

Din păcate, printre noi sunt așa-zișii formatori de opinie, oameni fără absolut nicio calitate și pregătire, care descurajează eforturile de întoarcere la normalitate. Dacă dorim să ne protejăm de suferința enormă prin care alți constănțeni trec acum, nevoiți să-și ia rămas-bun de la cei dragi, trebuie să acționăm.

Mergeți la centrele de vaccinare, fie ele mici sau mari, la Pavilionul Expozițional, vorbiți cu medicii de familie, cu specialiști, nu cu influencerii anti-vaccinare, care au trimis prea mulți oameni direct în secțiile de terapie intensivă.În centrele de vaccinare veți găsi oameni amabili, care știu ce fac și care doresc să-și încheie misiunea cât mai repede. Haideți să-i ajutăm pe ei, pe medicii din spitalele suport COVID, haideți să ne ajutăm rudele și prietenii să nu treacă prin suferință!Imaginea cu puternic impact emoțional este de aseară. Dintr-un spital constănțean”, se arată în postarea prefectului județului Constanța, Silviu Coșa.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.