Consiliul Local Ovidiu a aprobat proiectele de finanțare prin programul ”Anghel Saligny”. Acestea urmează a fi trimise la minister

0
998

Consilierii locali din Ovidiu au fost convocați, marți, 20 octombrie, în cadrul unei ședințe extraordinare, în care au fost supuse la vot mai multe proiecte de interes pentru comunitate, printre care și cele cuprinse în programul de finanțare ”Anghel Saligny”.

Așa cum a anunțat chiar primarul orașului Ovidiu, George Scupra, în cadrul unui interviu marca ”Focus Press”, în această toamnă vor fi depuse trei proiecte pentru obținerea finanțării prin Programul Național de Dezvoltare ”Anghel Saligny”, pentru investiții în lucrări de asfaltare și canalizare.

Potrivit convocatorului ședinței, cele trei proiecte sunt:

1 Aprobarea cererii de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiții: ”Reabilitare infrastructura rutieră în orașul Ovidiu, străzile Pescarilor, Poporului și A, județul Constanța”,

2 Aprobarea cererii de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiții: ”Extindere rețea de canalizare menajeră în orașul Ovidiu” (zona IFA – n.r.),

3 Aprobarea cererii de de finanțare și a devizului general pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare infrastructură rutieră în Orașul Ovidiu – cartierele Tineretului și Sat Vacanță, județul Constanța”.

Aceste proiecte au fost cuprinse în ordinde a de zi a ședinței extraordinare de marți și au trecut de votul consilierilor, urmând a fi depuse mai departe la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în vederea obținerii finanțării.

Astfel, așa cum preciza chiar primarul George Scupra, cele trei proiecte urmează a fi depuse la minister până pe data de 8 noiembrie. De precizat că Programul Național de Dezvoltare „Anghel Saligny” presupune investiții de 50 de miliarde de lei pentru comunitățile locale, în vederea realizării de drumuri, canalizări și infrastructură de gaze.

Alte proiecte supuse la vot

În afară de cele trei proiecte pentru obținerea finanțării, pe ordinea de zi au fost supuse la vot încă patru proiecte, precum:

  • Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de functii pentru aparatul de specialitate al primarului Orașului Ovidiu, Direcția Publică Poliția Locală a orașului Ovidiu și instituțiile și serviciile publice înființate din subordinea Consiliului Local al orașului Ovidiu, respectiv: Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Ovidiu, Clubul Sportiv Public Orășenesc Ovidiu.
  • Proiect de hotărâre privind modificarea HCL Ovidiu nr. 110/20.09.2021 pentru desemnarea reprezentanților Consiliului Local Ovidiu în Comisiile pentru evaluarea și asigurarea calității și în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de pe raza U.A.T. oraș Ovidiu, pentru anul școlar 2021 – 2022.
  • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al U.A.T. Ovidiu, în luna octombrie 2021.

Toate aceste proiecte au fost votate și aprobate în Consiliul Local, în cadrul ședinței din data de 19 octombrie 2021.

Daniel ALBU

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.