COVID-19. Prefectul Niculescu: „Rata de incidență a infectărilor la nivelul municipiului Constanța este de 1.42”

0
248
Prefectul județului Constanța, George Niculescu

Prefectul George Niculescu a atras atenția, în cadrul Colegiului Prefectural de miercuri, 30 septembrie a.c., asupra faptului că rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 la nivelul municipiului Constanța este de 1.42, aproape de rata de blocaj.

„În ședința online a Comitetului pentru Situații de Urgență de ieri (n.r. – 29 septembrie a.c.), având în vedere incidența crescută a cazurilor de îmbolnăviri la mia de locuitori, care ne-a fost trimisă de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) și la Limanu avem 11 cazuri de infectare, cu o rată de incidență de 1.62, iar la Fântânele – aceeași situație. Decizia luată în unanimitate de către CSU este de a restricționa activitățile economice, de preparare, comercializare așa cum sunt ele prevăzute în hotărârea de guvern și a CSU, până când rata incidenței va scădea sub 1.5, vorbim despre activitățile desfășurate în interiorul localurilor”, a spus George Niculescu.

Măsurile aplicate de către Comitetul pentru Situații de Urgență în cele două unități administrativ teritoriale din sudul județului Constanța sunt:

• Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor, de tip restaurante și cafenele, în interiorul clădirilor (inclusiv hoteluri, pensiuni, alte unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hoteluri/pensiuni), de pe raza localităților Limanu și Fântânele;

• Se închide activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, de pe raza localităților Limanu și Fântânele; • Se interzic activitățile culturale în localitățile Limanu și Fântânele.

Măsurile au fost luate ca urmare a depășirii ratei incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 peste indicele de 1.5/1.000 de locuitori (în cazul localităților Limanu și Fântânele).

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.