Creștere alarmantă a numărului tinerilor din ATI, infectați cu COVID-19

0
324
Foto: arhivă

Numărul cazurilor de coronavirus crește, iar pacienții tineri ajung la spital cu forme severe ale virusului SARS-CoV2 și cu saturații mici de oxigen. Specialiștii se tem că vom ajunge în situația din luna noiembrie, când România a înregistrat 10.000 de cazuri în doar 24 de ore.

Medicii spun că în ultima perioadă au observat forme severe ale infecției cu coronavirus care ajung la ATI în ultima perioadă.

Autoritățile au anunțat, la raportarea de ieri, că peste 1.000 de români sunt internați la ATI. 1.022 de oameni necesită îngrijire de specialitate, permanentă, din partea medicilor în unitățile de Terapie Intensivă. În unitățile sanitare din țară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.334.

În cursul zilei de 2 martie 2021, numărul de cazuri confirmate în total la Constanța a ajuns la 32.396. Numărul de cazuri nou confirmate este de 188, iar incidența înregistrată la 14 zile este de 1,67.

Autoritățile sunt optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, din România, datorită numărului mare de oameni vaccinați de la debutul campaniei naționale și până în prezent (1.565.021). Medicii atrag atenția cu privire la iminența apariției celui de-al treilea val, cu care unele tări europene deja se confruntă, unde sunt luate în calcul noi restricții și chiar un posibil lockdown.

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.