Demisie la Ministerul Educației: Subsecretarul de stat Jean Badea, a renunțat la funcție

0
185
Jean Badea - Foto: r3media.ro

Subsecretarul de stat, Jean Badea, responsabilul cu digitalizarea educației și autorul de facto al Strategiei SmartEdu, a demisionat la doar cinci luni de la numirea sa în funcție.

Deși a fost inițial membru de partid (PNL), a preferat ulterior să activeze ca expert, renunțând la carnetul de membru de partid.

Nu știu cine va prelua (funcția -n.r.), de altfel ca să fiu onest faptul că în PNRR se propune o reformă în ceea ce privește digitalizarea educației, iar timp de două luni, cât au existat consultări, eu nu am fost întrebat, nici eu nici cei 8 coordonatori care au lucrat la document, am perceput lucrul acesta ca pe un mesaj. Demisia este rezultatul acestui mesaj pe care l-am perceput”, a declarat  Jean Badea, pentru Edupedu.ro.

Întrebat de planurile de viitor, Jean Badea a spus că se va întoarce la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, acolo unde ocupă funcția de șef al Serviciului de informatizare.

“Voi continua activitatea și voi încerca să mă implic și în alte proiecte de construcție, care nu vizează politicul sau administrația centrală”, a mai spus acesta.

Pe data de 17 septembrie 2020, Jean Badea a fost numit subsecretar de stat în Ministerul Educației. În primele de luni de mandat, acesta, alături de 18 companii din domeniul IT și comunicații, plus 24 de organizații non-guvernamentale și câteva sute de experți implicați, a construit proiectul de Strategie pentru digitalizarea educației (SmartEdu).

Maria VASEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.