Creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ioan Botezătorul. IPS Teodosie va sluji în Constanța

0
135

Biserica Ortodoxă a rânduit ca a doua zi după Botezul Domnului să fie cinstit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, cel care L-a botezat pe Mântuitorul în apele Iordanului. Sf. Ioan Botezătorul este cel mai mare Proroc al Vechiului Testament și Înaintemergător al Domnului, pentru că a anunțat venirea lui Mesia, pregătind poporul să-L întâmpine.

Astfel, joi, 7 ianuarie, ora 08.30, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din localitatea Constanța (zona Cora). De asemenea, la ora 18.00, Ierarhul Tomisului va participa la emisiunea de dialog duhovnicesc cu enoriașii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea. Întrebările se trimit numai pe e-mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com. De la ora 22.00, IPS Teodosie va oficia Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și Acatistul Maicii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Se spune că Sfântul Ioan ar fi protectorul pruncilor, așa că ar trebuie să cinstim cum se cuvine ziua de 7 ianuarie dacă ne dorim ca aceștia să se nască sănătoși, fără malformații. În plus, dacă nu suntem veseli se spune că vom rămâne așa în fiecare zi a anului.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.