Un nou cartier se va ridica în partea sud vestică a oraşului Techirghiol

0
1394

Orașul Techirghiol și-a câștigat renumele de stațiune balneară datorită proprietăților curative ale Lacului Techirghiol. Nămolul sapropelic extras din adâncurile lacului este folosit cu succes în cele două baze de tratament existente în stațiune unde mii de persoane vin annual. Ca oraș, Techirghiol s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani, mai multe persoane alegând să se mute aici. Acest lucru a condus la o cerere de locuințe destul de mare, iar mai mulți investitori imobiliari au decis să investească și să ridice imobile în oraș.

Un nou cartier cu imobile de două etaje se va ridica în partea sud vestică a orașului Techirghiol. Familia Samaca a depus un memoriu de prezentare a Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța pentru un PUZ care vizează studierea amplasamentului, în suprafață de 9867 mp, introducerea terenului în intravilan, conturarea zonei pentru edificarea unor locuințe, având regimul de înălțime S+P+2E și realizarea unei zone pentru servicii (punct Trafo si punct gospodăresc) si a unor zone de spatii verzi.

Accesul auto la amplasament se propune a se realiza din drumul DE 137/1 si din drumul de exploatare DE 105/59 care fac legatura cu Strada Decebal. Se propune și lărgirea căii de acces. Pentru locuințele unifamiliale cu lot propriu trebuie asigurate cel puțin 2 locuri de parcare. Acestea vor fi rezolvate în interiorul parcelei, la nivelul solului – pe doua platforme special amenajate. Se va respecta distanta de minim 5 m dintre locul de parcare si ferestrele camerelor de locuit.

De menționat că, după aprobarea PUZ, elaboratorul proiectului are ca prioritate de intervenție obținerea unui nou certificat de urbanism pentru realizarea documentației tehnice aferente obținerii autorizației de construire a investiției.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.