Criminalul profesoarei din Cernavodă a fost trimis în judecată

1
2405

Romică Cosmin Hărăbor, din Medgidia, cel care a recunoscut că a ucis-o pe profesoara Cristina Palu, în apartamentul acesteia din Cernavodă, a fost trimis în judecată.

Pe rolul Secției Penale a Tribunalului Constanța a fost înregistrat dosarul în care Romică Cosmin Hărăbor este inculpat, ce are ca obiect omorul calificat, conform art. 189 din Noul Cod Penal.

Miercuri, 30 iunie a.c., magistrații Tribunalului Constanța au dispus prelungirea arestului preventiv față de acesta, pentru încă 30 de zile.

Potrivit anchetatorilor, la data de 06 aprilie 2021, individul a ucis-o pe femeia de 52 de ani, din Cernavodă, în scop de jaf, prin strangularea cu o chingă din material textil, lovirea cu pumnii, legarea mâinilor la spate cu coliere de plastic şi înfundarea în gură a propriilor ciorapi. Criminalul a sustras din locuinţa profesoarei suma de 500 de lei, un telefon mobil, trei carduri bancare, cheile locuinţei şi autoturismului victimei.

Cei doi se cunoșteau deoarece Hărăbor făcuse mai multe reparații în apartamentul profesoarei care locuia în Cernavodă.

Cadavrul victimei a fost descoperit în ziua de 8 aprilie 2021, zi în care bărbatul a fost depistat pe raza comunei Deleni, încercând să se sinucidă cu otravă de şobolani şi antigel.

Hărăbor și-a recunoscut faptele și a participat la reconstituire, împreună cu anchetatorii, după care a fost arestat preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta ar putea primi până la 20 de ani de detenție.

V.I.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.