Restaurantul Marco Polo din Constanța este situat într-o zonă cu regim de înălțime admis de P+5 Etaje, iar dacă autoritățile aplică acel coeficient de supraetajare de 20% permis de lege, se poate construi lejer un imobil cu șase etaje. Acesta este și motivul pentru care, periodic, diverși investitori îl „curtează“ pe proprietarul localului, Crinu Danu, cu intenția de a cumpăra restaurantul, a-l demola și de a construi în loc fie un bloc, fie o clinică medicală.
Un alt avantaj al unității de alimentație publică situate pe strada Sarmisegetuza nr. 2 este zona bună (lângă Sala Sporturilor), la care se adaugă și parcarea. Parcarea la care facem referire este, de ani buni, proprietatea societății care deține Restaurantul Marco Polo, motiv pentru care autoritățile de după „epoca“ Radu Mazăre au verificat, rând pe rând, documentele ce au stat la baza tranzacției. Așa au descoperit că tranzacția pentru terenul ce deservește drept parcare este perfect legală. Ba mai mult, Crinu Danu ar fi putut să se extindă cu localul pe respectiva suprafață, îmsă a preferat să o lase liberă, pentru clienții care vin cu mașinile. Singura neregulă descoperită de angajații Primăriei Constanța a fost legată de bariera montată la intrarea în parcare, însă și aceasta a fost pusă în legalitate.
Revenind la speculațiile legate de vânzarea Restaurantului Marco Polo, una dintre societățile care s-au arătat interesate de achiziție, cu intenția de a edifica un alt imobil pe teren, ar fi fost un cunoscut dezvoltator imobiliar din Constanța.. O altă firmă, din București, a inițiat discuții anul trecut, prin intermediul unei agenții imobiliare: scopul, în acest caz, ar fi fost construirea unei clinici medicale.
De dată recentă (mai – iunie a.c.), în anumite cercuri s-a vorbit despre o altă „iminentă“ tranzacție, contra sumei de 7 milioane de euro. Focus Press a discutat cu Crinu Danu despre aceste zvonuri, iar patronul Restaurantului Marco Polo nu le-a negat, dar nu a dorit nici să intre în subiect. În schimb, a ținut să precizeze că, în următorii cinci ani, nu are de gând să renunțe la afacere. Doar dacă… iar aici ne întrebăm: oare care ar fi suma corectă?
Ca o pată de culoare, de precizat că, în ciuda numelui care ar putea induce în eroare, Crinu Danu are origini în Vaslui și probabil că este singurul moldovean care deține în Constanța un restaurant de atâția ani de zile.
Alexandra CUCU
Eheeeeee… comentariul de la sfârșit a fost mondial. Bine că ne-ai spulberat dubiile…ne-ai asigurat că nu e machidon !!🤣🤣